Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

5 Yolla Bilinçaltı Pozitif Kodlama Yapın

bilinçaltı pozitif kodlama

Zor günlerden geçiyoruz. Bir pandemi yaşıyoruz. Bilinçaltı pozitif kodlama burada işe yarar mı? Bilinçaltını nasıl kodlayabilirim? Gerçek şu bilinçaltı ayrı bir alan değil. O sizin kendinizsiniz. Bilinçaltını pozitif kodlamak gerçekten çok basit. Bu 5 adımı uyguladığınızda bilinçaltınızı temizlemeye ve yenilemeye başlayacaksınız. Kısaca bugün bilinçaltına güncelleme yapacağız.

Sırası ile beş adımı keşfedelim.

Bilinçaltı Kodlama Teknikleri

1- Sen Sadece Düşüncelerden Oluşmuyorsun.

Pek çok insan bu konuda ikileme düşebiliyor. Ama zeka dediğimiz şey sadece düşünce yapısı ile ilgili değil. Düşüncelerimiz ile birlikte duygularımızda zekanın bir parçasıdır. Size ilginç gelecek bir olay anlatmak istiyorum. Amerika'da adam bir kaza yaşıyor ve bir demir adamın beynine ön lobuna saplanıyor. Adam hastaneye götürülüyor ve ameliyattan sonra hayatına dönüyor. Adam o kazaya kadar harika bir ustabaşı ve yaptığı işler hep taktir görüyor. Ama ondan sonra karar verme yetisinde büyük bir karmaşa yaşanmaya başlıyor. 

Yapılan testler adamın zekasında herhangi bir düşme olmadığını gösteriyor. Aklında hiç bir düşünsel sorun yok. Ama yine de bir şeyler ters gidiyor. Ailesi adamı bu yüzden bırakıyor. Sonunda ünlü bir nörolog son noktayı koyuyor. Adamın duygusal düşünce yapısının bozulduğu fark ediliyor. Kısaca duyguları artık düzgün işlemiyor. Biz hep duygularımızın bize baş belası olduğunu düşünürüz ama gerçek duygularımızın çok büyük işlevleri olduğudur. Özellikle karar vermekte bize yol gösterir. O halde önce duygularımızı kontrol etmeyi ve kodlamayı öğrenmeliyiz. Duyguları yönetmek için farkındalık teknikleri kullanmalıyız. Farkındalık temelde o anın ve duygunun farkında olmaktan ibarettir. Duygularımızı yönetmek bu yüzden çok önemlidir. 


2- Kodlama için Kelimeler ile Başlamalısın.

Pek çok insan hayatını değiştirecek birini bekliyor. Ama gerçek şu öyle biri yok. Gerçek öğretmen insanın kendisidir. Gerçekten hayatını değiştir. Kelimeler hayatın en önemli anahtarlarıdır. Çoğu zaman kullandığımız kelimelerin aslında bilinçaltımızda nelere sebep olduğunu bilmeyiz. Ama kelimeleri doğru kullanmayı öğrendiğimizde hayatımız değişir. Konuşmamızda ve özellikle yalnızken olumlu mesajlar vermeyi öğrenmeliyiz. Bilinçaltı kodlamamızda yardımcı olacak 7 kelimeyi sizin için yazmıştım. Bu kelimeleri mutlaka olumlamalarınızda kullanın.


3- Zihninizi Açın.

Akıl bir paraşüt gibidir açılmadan işe yaramaz derler. En büyük hatamız zihnimizi açmayı bilmemekte temelde. Konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanıyor ve farkındalık azlığından genellikle. Hayatımızı değiştirecek en büyük güç kendi aklımızda saklıdır. Aklımızı yönetmediğimiz ve açmadığımız sürece onu değiştiremeyiz. Aklımızı değiştirmek için onu açmamız lazım. Açmak için ise serbest bırakmayı sağlamamız gerekiyor. Bu da belli bir disiplin ile mümkündür. Buna biz farkındalık meditasyonu diyoruz.

Bu konumuzda detaylı olarak farkındalık meditasyonunu anlattık. >>> Farkındalık Meditasyonu

4- Kendi Kendine Hipnoz Teknikleri

Sanılanın aksine hipnoz tehlikeli değildir. Çoğu zaman kişi kendi rızası dışında hipnoz edilemez. Kısaca biri sizi zorla hipnotize edemez. Aslında hipnoz tamamen bir gevşeme halidir. Gerginliği atma ve tam bir huzur haline girmektir. Burada beyin dalgaları uyku durumundaki gibi olur ama zihin açık olduğu için verilecek telkinleri bilinçaltına direk almaktadır. Kısaca buzdağının bilinmeyen yerlerine ulaşılabilinir. 
Gelin bu konumuzu inceleyelim ve Self Hipnozu Öğrenelim >>> Hipnoz Nedir? Kendi Kendine Nasıl Yapılır?

5- Bunu Bilgisayar Kodları Gibi Düşünebilirsiniz.

Aklımızda hep bilimkurgunun bize miras bıraktığı görseller duruyor değil mi? Beyine bağlanan kablolar veya çipler vb. ama gerçek daha sade ve basit beyine ulaşmak zor değil. Çünkü zaten ordasınız tek yapmanız gereken doğru cümleleri kurmayı öğrenmek. Olumlama yani olumlu cümlelerin nasıl yapıldığını öğrenmektir. Olumlu cümleler zihninizi tamamen rahatlatacaktır. Bunu kod satırları gibi düşünebilirsiniz programdaki. 

Bu satırlar eskilerinin yerine geçebilmesi için tekrarlanması gerekir. İlk başta dediğim gibi beyin sadece düşünce değildir. Aynı zamanda duygularımızdır. Eğer duygularınızla bu cümleleri okumaz ve inanmazsanız pek bir işe yaramayacaktır. Olumlamalar hayatınızı değiştirir. Aklınızı değiştirir. Asıl hedefi ise bilinçaltıdır. Bilinçaltınızı kodlarken kullanmanız gereken en önemli güç olumlamadır. Ama duygularınızı mutlaka devreye sokun. İmajinasyon yeteneğinizi mutlaka devreye sokun. Bu en son adım çünkü diğer 4 maddeyi kesinlikle hayatınıza dahil ettikten sonra uygulayın.

5 Yolla Bilinçaltı Pozitif Kodlama Yapın Reviewed by bilgierdemdir on 11:20:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.