Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Farkındalık Meditasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

farkındalık meditasyonu

Eğer hayatınızı değiştirebilecek ve size iyi gelecek bir eylem istiyorsanız meditasyonu öneriyoruz. Peki kolay ve etkili meditasyon tekniği nedir? Biz farkındalık meditasyonunu öneriyoruz. Farkındalık meditasyonu nedir? ve Farkındalık meditasyonu nasıl yapılır. Bunları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Farkındalık Meditasyonu Nedir?


Öncelikle farkındalık kökleri hinduizm ve budizme kadar dayanan bir ritüeldir. Beyin ya gelecektedir. Ya da geçmiştedir. Ama şimdi ki anda genellikle olmaz. İşte farkındalık meditasyonunun en büyük gücü kişiyi şu ana çağırmak ile başlar. Mindfulness veya farkındalık insanın şimdi ki anı fark etmesi ve o an içinde kalabilmesi ile ilgilidir. Yerken, Otururken, çalışırken ki eylemlerde ona konsantre olmaktır. Kısaca yemek yerken yemeğe konsantre olmaktır. Farkındalığı anladığımıza göre meditasyon ile birleştirmenin önemini anlamamız gerekiyor.


Farkındalık Meditasyonu Nasıl Yapılır?


#1- Zihin bir maymuna benzer. Sürekli hareket eder. Düşünür ve tekrarlar veya kaygılanır. Duygular yaşar ve sürekli olarak nöronları ateşler durur. Bu bir yönden harikadır. Ama bir yönden kaygılarımızın ve depresyonun arkasında bu neden yatar. Peki maymun zihni susturmak için ne yapılmalıdır. Öncelikle kendinizi meditasyona hazırlayın. Kendinize ayırabileceğiniz bir saat ayırın.

#2- Pek çoğumuz bunu komik buluruz. Ama yapılan araştırmalar farkındalık meditasyonu yapan usta meditatelerin beyinlerinde kaygı seviyesinin çok az olduğunu bulmuşlar. Ayrıca beyinleri oldukları yaştan en 10 yaş daha gençmiş. Bu araştırmalar kesin olarak kanıtlanamayan pek çok bulguyla destekleniyor. Kısaca meditasyon yapmak iyidir. Öncelikle işin ciddiyetini anlamamız gerekir.
[post_ad]
#3- Çevre faktörü önemlidir. Sakin bir alan ayırmak ve belkide bir tütsü yakmak çok iyi gelebilir. Meditasyon müzikleri yararlı olabilir. işte burada önemli olan sizin huzurlu ve hazır hissetmenizdir.

#4- Pozisyon önemli mi. Bence bağdaş kurmak bir bağlayıcılık katıyor ama oturur veya uzanır pozisyonlarda uygundur. Aslında sizin rahat edeceğiniz pozisyon en doğrusudur.

#5- Tüm herşey hazırsa meditasyona başlayalım. Meditasyon süresini 5 dakika ile başlayıp 30 dakikaya kadar çıkaracağız. Ama önce 5 dakika ile başlayalım. Uygun pozisyonu alın. 5 dakika boyunca nefesinizi izleyin. Maymun zihne şu talimatı verin. "Nefesimi izle". Düşüncelerinizi oraya kanalize edin. İlk başta hemen olacak bir şey değildir. Ama alıştırma yaptıkça meditasyona alışacaksınız.

Meditasyon zihninizi dinlendirir ve kaygıyı azaltabilir. Huzur ve mutluluk veren rahatlatıcı bir eylemdir. Meditasyon yaptıkça kendinizi daha iyi ve dinç hissedeceksiniz. >>>https://www.bilgierdemdir.com/2019/01/yurume-meditasyonu-ile-enerjinizi.html
Farkındalık Meditasyonu Nedir? Nasıl Yapılır? Reviewed by bilgierdemdir on 15:37:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.