Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Duygularını Yönetmek Hayatını Değiştirmek Demektir.

duygularını yönetmek için teknikler

İnsan duyguları ile vardır. Diğer canlılardan çok daha fazla duygu yaşadığı söylenebilir. Hatta duygularımızı yoğun yaşayabilmek için o tarz filmlere bile gideriz. Fakat duygularını yönetmek ve duyguları yaşamak arasında büyük fark vardır. Biz çoğu zaman duygularımızın esiri olur ve ona göre hayatımızı yönlendiririz.

Duygularını Yönetmek İçin 5 Önemli Teknik


1- Duyguların Farkında Ol.
Biz duygularımızı genellikle spontane yaşarız. Duygularımızın farkında olmayız. Şöyle söyleyeyim şu anda ağlamayı deneyin ve gerçekçi bir gülüş atın. Bunlar gerçekten zor şeylerdir. Belli profesyonel oyuncular ise bunları kolaylıkla yapar. Duygularınızı yaşarken onların farkında olursanız onları yönetirsiniz. Sen orada olursan öfke duygun seninle aynı yerde olamaz. Öfkeni ve diğer duygularını bu şekilde yönetebilirsiniz.

2- Meditasyon Yapın.
Nefesinizi 15 dakika boyunca takip edin ve sayın. Bu meditasyon duygu ve akıl yönetiminde size yol gösterecektir. Duygularınız meditasyon sırasında durağanlaşacak ve size huzur verecektir. Duygularınızda kontrol sağlamak için her gün mutlaka 15 dakika meditasyon yapmayı unutmayın.

3- Huzur için Kendinizi Tanıyın.
İnsanların en büyük hatası kendilerini tanıdıklarını zannediyorlar. Hayallerinde yarattıkları imaj ile kendileri çok farklı kişiler. Kendini tanıyın. Bir insan kendini ne kadar çok tanır ve keşfederse o kadar çok hakimiyet sağlar. Duygularınızı bilmek ve nelere tepki verdiğinizi bilmek çok önemlidir. İnsanlar çok farklıdır. Korkak olduğunuzu düşündüğünüz bir yapınız varsa mücadele anında aslana dönebilirsiniz. Bu sizin kendinizi tanımamanızdır. Mücadele edin ve vazgeçmeyin.

4- Düşünceleriniz Duygularınızı harekete geçirir.
Olumlu düşünmek zihni huzura götürür. Şöyle düşünün yere bir tane yumurta düştü. Bunu temizlemek sıkıntılı ve sizin iki seçeneğiniz var. Olumlu düşünmek veya Negatif düşünmek. Bu iki seçenek sizin tüm duygu durumunuzu etkiliyor. Onun için olumlu düşünmeyi kendinize adet haline getirin. >>> 500 Olumlama Cümlesi
[post_ad]
5- Duygularınızın Altında Yatan Gerçeğe Odaklanın.
Duygularınız bir anda ortaya çıkar gibi dursa bile altında yatan bazı bilinçaltı kodları var olabilir. Bilinçaltınız duygularınızı ve psikolojinizi etkileyen büyük bir etkendir. Bilinçaltında var olan bir kaygı tüm hayatınızı ve duygularınızı etkileyebilir. Onun için duygularınızın altında yatan gerçekleri irdeleyin. Neden öfkeleniyorum sorusunu sorun. Ya da Neden bu kadar kaybetme duygusu yaşıyorum. Bunların kökenlerini keşfettiğinizde kontrolü ele alacaksınız.

Duygularını Yönetmek Hayatını Değiştirmek Demektir. Reviewed by bilgierdemdir on 11:39:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.