Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sezgilerinizi %100 Arttıracak Farkındalık Meditasyonu.


Bu yöntem sezgilerinizi ve 6. hissinizi de geliştirecektir. Bu yöntemle farkındalığınız ve duyusal hissedişiniz yükselecektir. Daha fazla farkındalık yaşamak için bu meditasyon yöntemini mutlaka hayatınıza dahil edin.

Yöntem 5 adımdan oluşmaktadır.
Öncelikle bir odada yalnız oturun ve 10 dakika boyunca nefes alışverişinizi izleyin. Daha sonra sırasıyla adımları takip edin. Yanınıza bir adet meyve almayı unutmayın.

1. Adım (Görme)
Çevrenizi dikkatlice izleyin ve hiç bir yorum yapmayın. Eşyaları detaylıca inceleyin. Zihniniz ilk başta buna izin vermeyebilir ama hergün yapmaya başladığınızda huzurlu hissedeceksiniz.
(5 dakika)

2. Adım (Duyma)
Şimdi çevrenizdeki tüm sesleri dikkatlice dinleyin. Dışarıdan gelen sesleri ve içerideki sesleri tek tek ayırın ve farkında olun. Gözlerinizi kapatmak daha kolaylaştıracaksa kapatabilirsiniz.
(5 dakika)

3. Adım (Koku)
Burnunuzdaki koku reseptörlerine konsantre olun. Çevrenizdeki kokuları dikkatlice ayırın. Bunu yaparken odanızda dolaşabilirsiniz. Tüm kokuları dikkatlice ayırmaya çalışın.
(5 dakika)
[post_ad]
4. Adım (Dokunma)
Elinizi çevrenizdeki objelere farkındalık ile gezdirin. Tüm dokuları hissedin ve dokuların size hissettirdiği duyguya yoğunlaşın. Faydalı olacağını düşünüyorsanız gözlerinizi kapatın.
(5 dakika)

5. Adım (Tat)
Yanınızda meyve veya yemek istediğiniz herhangi bir şeyi yavaşça çiğneyin ve tadı tam olarak almaya çalışın. Bir elma diyelim, ağzınızda bıraktığı tadı tam olarak hissedin. Gözlerinizi kapatıp farkındalığınızı arttırabilirsiniz. Unutmayın tat duyusu sadece dilimizdeki reseptörler değildir. Ayrıca burnumuzda bu konuda devrededir. Onun için burnunuzla elmanın kokusuna tam olarak odaklanın.

Bu egzersizler duyusal farkındalığınızı en yüksek noktaya çıkartabilir. Unutmayın 6. his bu diğer 5 duyu organıyla bağlantılıdır. Özellikle koku duyumuzla 6. hissimizin bir bağlantısı olduğu söylenmektedir.bu meditasyon tekniğini uygulamaya başladığınızda hayatınızda güçlü değişiklikler göreceksiniz.

Sezgilerinizi %100 Arttıracak Farkındalık Meditasyonu. Reviewed by bilgierdemdir on 20:19:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.