Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Self Hipnoz Nedir? Beş Güçlü Hipnoz Kelimesi


Kendi kendini hipnoz etmek mümkün mü? Peki hipnoz tehlikeli mi? Şimdi kendimi hipnoz edersem beni kim uyandıracak değil mi? Aslında hipnozu sadece filmlerden ve şovlardan gördüyseniz sihirli bir şeyler olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ama hipnoz teknik olarak her an yaşadığımız bir duygudur. Mesela arada bir gözleriniz dalmıyor mu?

Sevdiğiniz bir müziği dinlerken aklınız farklı yerlere gitmiyor mu veya hayal kurarken büyük bir gevşeme yaşamıyor musunuz? İşte hepsi yüzeysel hipnoz deneyimi diyebiliriz. Zaten hipnozun temeli genel bir rahatlama ve gevşeme yaşamaktır.

Self Hipnoz ile Uzmanın uygulayacağı hipnoz birbirinden bir noktada farklıdır. Hipnozun derinlik noktaları vardır. Ama hepsinde temelde bilinçliyizdir. Fakat bir farkla; derinlere daha rahat inebilmekte ve bilinçaltına rahatça iletişim kurabilmekteyiz.
[post_ad]
Hipnoz'u her zaman alanında uzman bir doktora uygulatın.

Gelelim self hipnoz veya kendi kendine telkine. 

1- Sessiz ve sakin bir yerde yapmanız önemli

2- Yarım saatlik bir süreç alacağı için kesinlikle sessizliği garanti altına almalısınız. Telefonu kapatın ve geç saatleri tercih edebilirsiniz.

3- 5 Güçlü Kelimeyi kullanın.

Sesinize odaklanın.  Burası önemli sesinize tamamen odaklanmanız gerek. Bunun için 5 dakikalık meditasyon yapabilirsiniz. Nefes alışverişinizi izleyin ve başka bir şey düşünmeyin. İlk kelimeyi (gevşeme kelimesi) kendinizi tamamen rahatlamış hissedene kadar kullanın. Daha sonra bilinçaltınıza iletmek istediğiniz problemi aşağıdaki diğer 4 kelimeyi kullanarak iletin.

Gevşiyorum. İlk kelimemiz bolca bu kelimeyi kullanın. Gevşiyor ve rahatlıyorum. Tüm bedenim gevşiyor ve rahatlıyor. Ayaklarım tamamen gevşiyor ve rahatlıyor. Gevşiyorum çünkü az önce tamamen gevşedim

Hayal ediyorum. Bir sahilde olduğumu hayal ediyorum. Deniz kokusunu ve rüzgarı tenimde hissediyorum. Şimdi o sahilde çok mutlu olduğumu hayal ediyorum.

Çünkü. Sigarayı bırakıyorum çünkü sigara beni rahatsız ediyor. Kaygılarımdan vazgeçiyorum çünkü mantıksız olduğunu biliyorum.

Şimdi. Şimdi tüm kaygılarımdan uzaklaşıyorum. Şimdi kendimi sağlıklı ve huzurlu hissediyorum.

Her Zaman. Her zaman huzurla nefes alıyorum. Çünkü her zaman huzurluyum.

Self Hipnoz Nedir? Beş Güçlü Hipnoz Kelimesi Reviewed by bilgierdemdir on 20:49:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.