Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

İyi Hissetmek İçin 10 Harika Adım

iyi hissetmek için tavsiyeler mutlaka uygulayın

Negatif duygular içinde boğuşurken ve iyi hissetmek imkansız gibi gelirken hayatta bazı öğretiler bir çikolata gibi gelir. İşte size çikolata tadında iyi hissetmek için yollar. Bu yolları uygularsanız kendinizi daha huzurlu hissedeceğinize söz veriyorum.


İyi hissetmek için tavsiyeler

1- Düşünceleriniz için yapmanız gerekenler
Bir günde kafanızdan 70.000' e yakın düşünce geçiyor olabilir. Bu düşünceler hayatınızı etkiliyor. Evet ve çoğu zaman bunun farkına bile varmıyorsunuz. Düşünceleriniz negatif ve mutsuzluk içerdiğinde duygularınızı tetikliyor onlarda sizi mutsuz ediyor. Bu durumda ise negatif hissediyor ve kötü oluyorsunuz

Olumlu düşünmek olumlu cümleler ile mümkündür. Öncelikle zihninizdeki negatif düşüncelerin yerlerine pozitiflerini düşünün. Mesela "ben işe yaramaz biriyim" yerine " ben yeterliyim veya ben başarılıyım" gibi... İlk adım düşüncelerden başlar.

>>> 500 muhteşem olumlama cümlesi

2- Duygularınız için yapmanız gerekenler
Pek çok yazımda yazmışımdır farkındalığın ne kadar önemli olduğunu. Duygularınızda bu iki kat daha önemli. Negatif duyguların farkında olduğunuzda barınamazlar. Öfke ile aynı anda farkında olursanız öfke daha fazla duramaz beyninizde. Duygularınız için farkındalık yapın. Evet şimdiden iyi hissetmeye başladınız bile.
>>> Farkındalığın Faydaları

3- Bakış açınızla ilgili yapmanız gerekenler
Hayata bakış açımızla yön veririz. Kimi gülü görür kimi dikenleri kimi ise hakikati. Bakış açınız ne kadar güzel ve huzurlu olursa o kadar iyi hissedersiniz. İyi hissetmek için bakış açınızı değiştirin baktığınız şeyin değiştiğini göreceksiniz.

4- Çevreniz için yapmanız gerekenler
Çevremizdeki insanlar, arkadaşlarımız ve dostlarımız bazen bizim çok kötü hissetmemizi sağlayabilirler. Çevremizde pozitif düşünen insanlara önem vermeli ve onlarla daha çok görüşmeliyiz.
[post_ad]
5- Kötümser huyunuzla ilgili yapmanız gerekenler 
Çoğu zaman iyimser olsakta içimizde bir yerlerde kötümser biri bulunur. Kötümser olduğumuzda her şey berbat gidecekmiş gibi hissederiz. Hayatımız negatif ve çok kötüdür. Gergin oluruz. İşte bu anda farkında olup kötümser yanımıza güle güle demeliyiz. Her şey gayet güzel olacak diyebilmeli ve iyimser olmalıyız.

6- Ailenizle ilgili yapmanız gerekenler
Ailemizi seviyoruz. Ama bazen o kadar gerilmemizin nedeni onlar olabiliyor. Onun için belli sınırlar çizmeli aşılmamasını sağlamalıyız.

7- Stresli ortamda yapmanız gerekenler
Pek çok zaman kaçışı olmayan yerlerde oluyoruz. Bu ortamlar stresli ve sıkıntılı olabiliyor. 8 saat iş yerinde stres yaşayınca iyi hissetmek hayal oluyor. Aslında stresi yenmek için çalışmak zorlayıcıdır. Önemli olan hayatın bu akışını kabul etmek ve en az yarayla devam etmektir. Stresten kaçamazsın ama onu kabul edersen daha az korkutucu gelecektir.

8- Temiz hava, bol güneş ve su
Pazar gününüz var ve evde oturuyorsunuz. Yapmayın hadi parka çıkın küçük bir yürüyüş yapın ve biraz gezin kendinizi iyi hissedeceksiniz. Su için ve güneşin tadını çıkarmaya çalışın...

9- Sevdiğiniz şey ne ise onla ilgilenin.
Bir dizi mi veya bir dost mu yada bilgisayar oyunu mu? Bunlar için mutlaka biraz zaman ayırın. Bir hobi edinirseniz hayatınızı iyileştirecek bir yol bulmuş olursunuz.

10- Hayatın verdiklerini hatırlayın.
Çoğumuz iyi hissetmek için bir şeylerin olmasını bekleriz. Ama iyi hissetmek için elinizdekilere bakın. Sağlığınıza ve ailenize manevi güzelliklere bakın. Göreceksiniz ki iyi hissetmek için tek gereken sizsiniz.

İyi hissetmek için daha pek çok yol var. Ama asıl bilgi sizin iç dünyanızda saklı. Bu yazımızı mutlaka okuyun >>>Gerçek mutluluk nedir?


İyi Hissetmek İçin 10 Harika Adım Reviewed by bilgierdemdir on 20:52:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.