Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kendinizi Mutlu Edin | Bu 15 Alışkanlığı Edinin


Kendini nasıl mutlu edebilirsin? Bu aslında insanın en temel sorunu. Çünkü çoğu zaman mutlu değiliz. Bu alışkanlıkları edinin ve kendinizi mutlu edin. İnsan yaptığı eylemlerin sonucunu yaşayan bir canlıdır. Kısaca eğer bir eylem yapmıyorsanız bir sonuç elde edemezsiniz. Bir şeyler hareket etmiyorsa ondan sonuç bekleyemezsiniz. En azından fizik böyle diyor. Hayatta kendini mutlu etmenin yolları sizin için yazdık.

Özetle mutlu olmak için bir şeyler yapmalısınız. Peki ne yaparsanız bu sizi mutlu eder. Gelin size harika alışkanlıklar kazandıralım. Hem mutlu olun hemde huzurlu hissedin.

Kendimi nasıl mutlu edebilirim?

Zor bir soru gibi dursa da bu alışkanlıkları elde ettikten sonra her şey daha olumlu olacaktır.

1- Kendinize farklı şekilde para kazanmayı öğretin.
İnsanların en büyük sorunu para ve para mutluluk getirmese bile ona etken olan bir şey. Parayı sadece bir işten beklemeyin. Para kazanmak için farklı kapılar aralayın. Bunların en kolay yollarından biri internetten para kazanmaktır. Her gün pek çok mecradan reklam yayını yaparak para kazanan insanların haberlerini duyuyorsunuz. Harekete geçmenin zamanı değil mi? Ayrıca e-ticaretten para kazanabilirsiniz. Özellikle bazı siteler kadınları teşvik edici e-ticaret paketleri sunuyor. Fazladan para herkesi mutlu eder.

2- Gönüllü olun.
Eğer boş vaktiniz varsa bir yardım kuruluşu için gönüllü işler yapabilirsiniz. Bir dernek kurabilir ve yardım eli olabilirsiniz. İnsanlara yardım etmek hem sizi hem yardım ettiğiniz kişileri mutlu edecektir. 

3- Hayvanlara yardım edin.
Bir kediyi, köpeği veya hayvanı sevmenize gerek yok. Onların yaşam hakkına saygı duyduğunuz için bunu yapmalısınız. Canlılara yardım etmek sizi mutlu edecektir. 

4- Kurslara yazılın. Araştırmayı Öğrenin.
Kişisel gelişim ve motivasyon kurslarına yazılarak kendinizi geliştirin. Kendini bilen insan kendini mutlu eder. Sürekli araştırın ve yeni fikirler keşfedin. Kendinizi keşfettiğinizde mutlu olmanın çok kolay ve huzurlu bir eylem olduğunu göreceksiniz.

5- Farkındalık yapın. 
Pek çoğumuz bu şıkkı atlayacak. Ama farkındalık insanı mutlu edecek en güçlü eylemlerden biridir. Mutlu olmanızı sağlayacak bir eylemdir. Bu konuyu daha önce detaylı olarak anlattım. Okumak isterseniz Farkındalık Teknikleri konusuna gidebilirsiniz. Farkındalık temelde anı yaşamak ve anda kalarak farkında olma eylemidir.

6- Olumlama yapın.
Her şey düşünce yapınızla ilgili ve bu hayatınızı etkiliyor. Bilinçaltınızdaki kodları değiştirmenin etkili yollarından biri olumlama yapmaktır. Size kendi yazdığım 500 olumlama cümlesini öneriyorum.

7- Düşünce Zihniyetinizi Değiştirin.
İnsan beyni negatif düşünmeye odaklıdır. Olumlu düşünmek için belli adımlar gereklidir. Öncelikle düşüncenin farkında olmak çok önemlidir. Ayrıca kendinize olumlu olmayı öğretmeniz gerekir. Olumlu düşünmek sizi mutlu edecek güçlü bir eylemdir. Nasıl pozitif olabilirim diyorsan bu konuya mutlaka göz at.

8- Hayat güzeldir.
Bu bence en önemli madde. Hayat gerçekten çok güzel ve biz bunun farkında değiliz. Ölüm döşeğinde yapılan bir ankette insanlara neden pişmanlık duyduklarını sormuşlar. Büyük bir çoğunluk yapamadığımız şeylerden demiş. Evet bu hayat başarılar ve başarısızlıklar ile ilgili değil. Tamamen sizinle ilgilidir. Bir şey beklemek ve beklenti içinde olmak sizi mutsuz eder. Hayat siz onu sevdiğiniz ve şükrettiğiniz her an güzelleşir. Yapmak istediğiniz hayaller sizi mutlu edecektir. Onları gerçekleştirmek için çalışın ve bu hayatta en güzel şey hayallerinizi gerçekleştirmektir.

9- Sahte Mutluluktan Uzak Durun.
Sizi sadece anlık olarak mutlu edecek şeyler vardır. Bir dal sigara veya bir kadeh şarap gibi. Bence bunlar anlıktır. Daha sonrasında ise size zarar verir. Sizi mutlu edecek şey olumlu alışkanlıklardır. Bir sigara yerine bir tane elma yiyerek mutlu olabilirsiniz. Sadece bunun nasıl olacağını öğrenmelisiniz. Size sunulan geçici mutluluklar bağımlılık yaratır. Onun için uzak durun.

10- Muhabbet Etmek Her Zaman İyidir.
Sevdiğiniz arkadaşlarınızla mutlaka görüşün ve bir araya gelip buluşun. Bu sizi mutlu edecek harika bir eylemdir. Kendinizi yenileyecek ve yeni şeyler duyabileceğiniz ortamlara gitmeyi ihmal etmeyin.

11- Spor harikadır. 
İnsanda mutluluk salgılatan bir eylemde spordur. Hayatınıza dahil etmeniz gereken önemli bir alışkanlıktır. 20 dakikalık basit bir yürüyüş bile düşünce yapısını değiştirebilir. Bu klinik deneylerde ispatlanmıştır.

12- Farkındalık Meditasyonu Yapın.
Hayatınızı değiştirecek harika eylemlerden biri de meditasyondur. Özellikle farkındalık meditasyonu size çok iyi gelecektir. Bu konuya buradan ulaşabilirsiniz. Farkındalık Meditasyonu

13- Pozitif İnsanlar İle Oyunlar Oynayın.
Zekanızı geliştirecek briç ve farklı kağıt oyunları gibi eğlenceli ve hareketli oyunlar oynayabilirsiniz. Pozitif ve gülmeyi bilen insanlarla oynamaya özen gösterin.

14- Tutumunuzu Değiştirmeyi Öğrenin.
Olaylar karşısında belli tutumlarımız vardır. Bu tutumları mutlaka değiştirmeyi öğrenmelisiniz. Daha pozitif ve olumlu yaklaşmayı öğrenmelisiniz. 

15- Mola ver.
Bir kahve al ve pencerenin kenarına otur. Sokağı izle ve hayatın ne kadar güzel olduğunu hisset. Bu seni mutlu etmiyorsa kahveyi üstüne döktüğünü ve yandığını hayal et şaka şaka. Gerçekten biraz mola ver. Kenara çekil ve hayatın akışını izle derin bir nefes al huzuru içine çek. Mutlu olmak senin için bir eylem aynı öfkeli olmak veya üzgün olmak gibi. Kontrol eden sensin. Bunun farkına var. Ziyniyetini değiştirmeyi öğren. Kendine kazandırman gereken ilk şey temelde hayatını kontrol etmektir. Kontrolün sende olduğunun farkında olmaktır. 

Kendinizi Mutlu Edin | Bu 15 Alışkanlığı Edinin Reviewed by bilgierdemdir on 19:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.