Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Nasıl Pozitif Olabilirim | Bu Yöntemi Öğrenin.

nasıl pozitif olunur


Hayatınızı nasıl pozitif olabilirim diye düşünerek geçiriyorsanız... Bu yöntemi mutlaka hayatınıza dahil edin. Nasıl pozitif düşünülür diye soran çok okuyucumuz var. Nasıl pozitif olunur ve hayatımıza pozitif enerjiyi nasıl yayarız diye sorular alıyoruz. Bunun cevabı temelde çok basit bir yönteme dayanıyor. Düşünce desenini değiştirme diyoruz buna biz.

Düşünceler bir desen gibi beynimizde kalıp şeklinde durmaktadır. Bu kalıpları yıllar içinde hem biz hem ailemiz geliştirir. Annemizden ve babamızdan alırız. Aynı zamanda çevremizden alırız. Bunlar bilinçaltımız tarafından oluşturulur.

Bilinçaltımızdaki kalıplar tüm düşünce duygu durumumuzu oluşturur. Kısaca bir şeye nasıl tepki vereceğimiz genellikle bellidir. Bu bizim düşünce desenlerimizde oluşmuştur.

Kısaca bir şeye vereceğimiz tepkiden yapacağımız seçimlere her şey zaten üç aşağı beş yukarı beynimizde hazırlanmıştır. İnsanların beyni negatif düşünmeye daha yatkındır. Bu genetik bir durumdur. Atalarımızın bize mirasıdır. Çünkü kötü durumları düşünmek bizi hazırlıklı yapar. Fakat Atalarımızın yaşadığı ya savaş ya kaç psikolojinde yaşamıyoruz artık. Beynimizi pozitife yönlendirmek büyük bir artı sağlar.

>>>Pozitif düşünmek neden iyidir? Konumuzu okumadıysanız mutlaka okuyun. Ama temelde pozitif düşünmek bize motivasyon ve enerji kazandırır. Titreşimimizi yükseltir ve iyi şeyleri hayatımıza dahil etmemize yardımcı olur.

Pozitif düşünmek bizi stresten uzaklaştırır. Bu bizim şükran duygumuzu arttırır. Hedeflerimize ulaşmamızda yardımcı olur.

Nasıl Pozitif Olunur. Buna düşünce değiştirme (desen değiştirme) diyoruz. Bu yöntemi hayatınıza dahil edin ve sürekli kullanın.
3 ADIMDA DESENİ DEĞİŞTİRİN.
#1 Birinci adım > Farkındalık
Negatif düşüncenin farkında olun. Ona kapılmadan önce onun farkına varın. Bu çok önemli. Diyelim ki bir konu hakkında negatif düşünmeye başladınız. Bunun farkına varmanızı hızlandırın. Farkında olunca negatif düşünmeniz duracaktır.  Farkındalığınızı arttırmalı ve sürekli olarak dikkatli olmanız gerekecek ilk zamanlarda. Bir not defteri alarak sürekli olarak gelen negatif düşünceleri yazabilirsiniz.

#2 İkinci adım > Düşünceyi Değiştirme
Çok basit ve etkili bir yöntem. "Ben bunu yapamam" diye bir negatif düşünce geçti aklınızdan. Şimdi deseni değiştirelim ve beynimize şu soruyu soralım "Bunu nasıl yapabilirim" Beyninize bir soru sorduğunuzda bu bilinçaltınıza gidecek ve tüm bilinçaltı sizin için çalışmaya başlayacaktır.

Aynı şeyi kaygılandığınızda sorabilirsiniz. "Beni işten atacaklar" dediniz veya "Ütünün fişini unuttum mu?" "Bunun için ne yapabilirim" "Nasıl çözebilirim" Beyniniz sizin için çözüm yolları aramaya başladığında negatif desenler azalacak ve yerlerine daha pozitif desenler gelecektir. Bir anda ütünün fişini çektiğinizi hatırlayacaksınız veya bir komşunuza kontrol etmesi için rica edeceksiniz.

Bu tarz kaygıları sürekli yaşıyorsanız bir psikiyatri yardımı almanızı tavsiye ederiz.

#3 Üçüncü adım > Devam Edin
Bir şeyi bir kere yapmak onu işe yarar kılmaz. İlaçları bile belli bir zaman boyunca alıyoruz. Bazen ömür boyu kullanıyoruz. Bu da öyle bir yöntem sürekli devam etmelisiniz. Bence en önemli adım bu. Uygulamaya devam edin. Sonuçta işe yaradığını göreceksiniz. Tabii ki bunu olumlamalar ile desteklemenizi önemle söylüyorum. >>>500 olumlama cümlesi



Nasıl Pozitif Olabilirim | Bu Yöntemi Öğrenin. Reviewed by bilgierdemdir on 11:25:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.