Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

5 Güçlü Farkındalık Prensibi


Hayatınızı değiştirecek 5 harika farkındalık egzersizi ile hayatınızda değişime ulaşın. Düşüncelerinizden arınmak için harika bir yol farkındalıktır. Farkındalığınızı geliştirdiğinizde pek çok ruhsal ve bedensel probleminiz azalır ve hayata daha olumlu bakarsınız.
[post_ad]
1- Aklınızı O anda Ne Yapıyorsanız Ona Verin.
Bu yazıyı okurken aklınız tamamen yazıda mı? Yoksa başka şeylerde kafanızın içinde dönüyor mu? Aklınızı o anda ne iş yapıyorsanız ona odaklamak harikadır. Eğer alışveriş yapıyorsanız tamamen alışverişe odaklanın. Çay içiyorsanız kendinizi içtiğiniz çayın tadına ve kokusuna odaklayın.

2- Dur; Nefes Al ve Dinlen.
Tüm bu telaşın ortasında durmak ve dünyayı izlemek, harika bir farkındalık kazandırır size. Durun ve bir süre etrafınızı izleyin. Aklınızı ve Bedeninizi 5 veya 10 dakika dinlendirin. Nefesinizi izleyin ve farkında olun. Bunu günde bir veya iki kez yapmaya çalışın.

3- Duyularını Farkındalıkla Yükselt.
Bu çok güzel ve işe yarayan bir farkındalık prensibidir. Diyelim ki elma yiyorsunuz. Onu tad alma duyusu olmayan birine nasıl anlatırsınız. Bunu mutlaka yapın. Elmanın tadını, ağızda bıraktığı tadı sanki karşınızda tad alma duyusu olmayan birine anlatın.

Sırayla her duyu için bunu yapabilirsiniz. Mesela bir ağacı doğuştan kör bir insana nasıl anlatırsınız. Burada hislerinizle anlatmanız çok önemli. Sevdiğiniz müziği ve sizde uyandırdığı hissi anlatın. Tüm duyularınızda sanki o duyudan yoksun biri varmış gibi anlatın.

4- Şükran duygusu
Farkındalığınızı şükran duygusu ile yaşayın. Bir başarı sağladığınızda ve buna şükrettiğinizde farkındalığınız artar. Şükretmek farkındalığınızı ve enerjinizi arttıran harika bir güçtür. Zorluklar yaşadığınızda bunun altında yatan sebepleri keşfetmenizi sağlar. Şükran duygusu ile yaşayan insanlar farkındalığı en iyi şekilde yaşayan insanlardır.

5- Üst benliğinizle farkındalık
Yapmanız gereken zorluk yaşadığınız bir soruda iç dünyanıza dönüp soruyu sormanızdır. Mesela ne zaman iyi bir iş bulacağım gibi. Bu soruya kendiniz cevap aramayın veya bir cevap beklemeyin. Bir süre sonra üst benliğiniz soru ile ilgili size farkındalık sağlayacaktır.


5 Güçlü Farkındalık Prensibi Reviewed by bilgierdemdir on 15:03:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Hepsini biliyoruz da pratikte unutuyoruz. Onun için sık sık hatrırlamamlı çok teşekkürller.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.