Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zihninizle Konuşmayı Bırakın.

çok düşünmek


Çevremizdeki insanlara baktığımda herkes kafasındaki bir şeylerle meşgul gibi duruyor. En çok yaptığımız şey zihnimizde konuşmak ve sürekli bir şeylerle hesaplaşmak galiba. Bu yaptığımız o kadar yorucu bir davranış ki yapmayı bıraktığımız an değişimi kucaklamış oluyoruz.

Pozitif düşünceleri bir kenara bırakırsak zihnimiz çoğu zaman negatif düşünmeye programlıdır. Zihnimiz bizi korumak için bunu yapar. Kötü olasılıkları düşünüp hazırlıklı olmamızı sağlamaya çalışır. Ama bunun hayatımıza bir faydası yoktur.

Kısaca %90 negatif düşünen bir zihne sahibiz. Bu negatif düşüncelerin sadece %10 gibi bir kısmı gerçekleşir. Yani negatif düşünmenin hiç bir zaman bize faydası olmaz

Peki ya zararları. Negatif düşünce kaygımızı arttırır. Mutsuzluğumuzu ve olaylara negatif bakmamızı arttırır. Hayatı yaşamamıza izin vermez. Depresyon ve diğer psikolojik hastalıklara sebebiyet verebilir.

Negatif düşünebiliriz. Bu doğaldır. Ama hayatımızı kısıtlamaya ve yaşam standartımızı düşürmeye başladıysa mutlaka bir psikiyatriye gözükmeliyiz.

İşte şu anda bunu okurken bile aklınızdan pek çok düşünce geçti. Geçmişi düşündünüz. Geleceği tahmin etmeye çalıştınız. Patronunuzu düşündünüz. Borçları düşündünüz. Sorunları düşündünüz. Her şey zihninizde yaşandı. Sağlıklı bir insanın aklından günde 70.000 fikir geçebiliyormuş.

Fakat düşünceler size fayda vermeyebiliyor. Problem yaratabiliyor. Mutluluğunuzu ve farkındalığınızı azaltıyor. Özellikle farkındalığımıza çok zarar veriyor.

Düşünceler negatif ise stres ve gerginlik yaratabilir. Öfkelendirebilir ve üzebilir. Bu da sadece zihnimize değil bedenimize de problem yaratabilir. Duygularımız ve düşüncelerimiz birbirini etkiler.

Hayatımızda en çok yaptığımız şey zihnimizle konuşmaktır. Şöyle düşünün otobüste biri sesli şekilde kendiyle konuşsa ne tepki verirsiniz. Deli dersiniz değil mi? Ama biz bunu her gün kendi içimizde yapıyoruz.

Zihnimizle tartışıyor ve konuşuyoruz. Ama bu yaptığımızı doğru buluyoruz. Zihnimizle konuşmayı bıraktığımızda hayatımızda en önemli şeyi fark edeceğiz. ŞİMDİ yi anı yaşamaya başlayacağız.

Düşünce içinde boğulmak bize bir yarar sağlamıyor hatta problem yaratıyor. Bu yüzden düşüncelerimizi sadeleştirmeliyiz. Farkındalığımızı arttırmalıyız. Farkındalık ne kadar yükselirse hayat kalitemizde o kadar artar.

Stresimiz o kadar azalır. Düşüncelerimizin esiri değil yönetici olursak hayatımızı güzelleştirebiliriz.

Düşünceleri Durdurmak İçin 5 Önemli Adım



1- Farkındalığınızı arttırın. Düşüncelerin oluşmasını izleyin. Bunu izlediğinizde düşünceler kendiliğinden duracaktır.

2- Düşüncelerinizi sayın. Günde kaç düşünce geçtiğini hesaplayın. Bu farkındalığınızı arttıracaktır.

3- Konsantrasyonunuzu arttırın. Yaptığınız işe odaklanın ve tek işe odaklanarak düşüncelerinizden arının.

4- Meditasyon yapın ve zihninizi sakinleştirin. Basit meditasyon tekniklerini hemen öğrenin. >> Kolay Meditasyon Teknikleri

5- Negatif düşünceleri yenmenin en iyi yolu olumlama yapmaktır. Olumlama yapmak için tam 500 sebebiniz var bizce. İşte 500 olumlama cümlesi

Zihninizle konuşmayı bırakmak için pek çok neden söyledik. Stresi ve kaygıyı azaltmanın en önemli yolu farkındalığınızı arttırmak ve düşünceleri kontrol etmektir. Bir de en önemlisi kafayı takmamaktır. Bu yazımızı mutlaka okuyun. >>> Kafayı takmamak için 10 yöntem
Zihninizle Konuşmayı Bırakın. Reviewed by bilgierdemdir on 11:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.