Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kafayı Takmamayı Öğrenmek İçin 10 Şey



Zamanında her şeyi problem yapan bir yapım vardı. Pek çok konuyu kendime problem ederdim. Hatta kendimle ilgili olmayan problemleri bile kafayı takardım. Bu hayatımda büyük sıkıntılara neden olurdu. Mutluluğumu ve huzurumu kendi ellerimle bozuyordum. Fakat hayatımda aldığım önemli kararlar ile bu konuları aşmayı başardım.




10 Yöntemle Kafayı Takmamayı Öğrenmek

1- İlk Şey Kafayı Taktığımız Olayda Sakinleşmek.
Panik halinde bir sağa bir sola giderek hiç bir şeyi çözemeyiz. Bunun için derin bir nefes alın. Şunu fark edin. Sorunları çözmek için buradayız.

2- Yaptığımız En Büyük Hata Hiç Sorunla Karşılaşmayacağımıza Olan İnancımız.
Bu genellikle ailemizin bize verdiği bir durum. Yaşadığımız sorunları hep başkaları çözmüş olabilir. Ama gerçek hayat her zaman sorunların olduğu bir yerdir. Biz ise bu sorunları çözerek ilerleriz.

3- Sorunları Çözerek Tecrübe Elde Ederiz.
Kafaya taktığımız problemi çözmek bize büyük tecrübeler verir. Bir zanaatkar yaptığı eseri pek çok acı tecrübenin toplamında oluşturabilir. Tecrübeler genellikle zor ve acı deneyimlerin sonucudur.

4- Kafayı Taktığın Problemi Unutmaya Çalışmak Anlamsız.
Buna uğraşmak delice. Hiç bir şey kafaya taktığın şeyi senden silemez. Ama onun yerine kafaya taktığın şeyi doğru bir noktaya yerleştirebilirsin. Bu nokta çözüm noktasıdır. Çözümü olmayan bir olay bile iyi incelendiğinde çözülebilir.

5- Sıkı Dostuna Kafayı Taktığın Şeyi Anlat Mutlaka
Doğru kişilere problemini anlatmak sana yardım edebilir. Mesela Örneklemek gerekirse tesisat bozulduğu zaman usta çağırırsın. Çünkü senin çözebileceğinden fazla bilgi gereklidir.

6- Kurban Rolünden Kurtul.
Masum kurban rolünü sürdürmeyi bırak içindeki gücü ortaya çıkar ve kafayı taktığın şeyleri yen. Hikayenin kahramanı olabilirsin. Ama istersen

7- Sorunun Temelinde Bilinçaltın ve Korkuların Var.
Yaşadığın sorunlar bilinçaltının yaşadığı olayların yansıması. Yaşadığın her problemde bilinçaltının izlerini görebilirsin. Fakat bu onu suçlaman için bir neden değil. Yöneten sensin kendi iç dünyanı yönetecek olan yine sensin.

8- Sonunda Ölüm Var.
Her yaşamın sonu ölüm. Kısaca bir son var. Bugün kafayı taktığın şeyler ilerde gülüp geçtiğin şeyler olacaktır. Fark et Mutluluk senin seçimindir.

9- Suçlamayı Bırak.
Onun yüzünden veya bunun  yüzünden değil. Sen sorumlusun bunu kabul et. Çözümü bulmak ve problemlerini yenmek senin sorunun.

10- Her Zaman Alta Bak.
Problemlerimiz var ama daha kötü problemleri olan insanlar var ve onlar başarıyorlar. Onların hayatından örnek al. Kolları olmadan sanat yapan ve başarılı olan insanlar veya kanseri yenen insanlar var.


Kafayı Takmamayı Öğrenmek İçin 10 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 17:49:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.