Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Meditasyon Nedir? 5 Adımda Kolay Meditasyon



Meditasyon temelde sakinleşmektir. Meditasyonun temel amaçlarından biri zihni ve dolayısıyla bedeni dinginleştirmek tir. Meditasyon ruhsal olarak huzurlu bir duruma geçmemize olanak tanır. Evrensel enerjiye bağlanmamızı sağlar. Zihnin ve bedenin yavaşlaması ve içsel dinginliğin ortaya çıkmasına izin vermektir.

Meditasyon dini bir algı değildir. Sadece bir topluma veya bir dine ait değildir. Meditasyon tamamen zihinsel ve ruhsal olarak dinginliğe ulaşmayı sağlamaktan ibarettir.


Meditasyonun faydaları nelerdir?
Kalp atışınız yavaşlar
Nefes almanız yavaşlar
Zihin metal yorgunluğunu üzerinden atar.
Günlük stresten uzaklaşırsınız.

5 Adımda Kolay Meditasyon

1. Adım
Zihni meditasyona hazırlamaktır. Bunun için şu olumlamayı 5 kere söyleyin. "Zihnim dinginleşiyor , sakinleşiyor ve tamamen sessizleşiyor". Öncesinde sakinleştirici bir müzik dinlemek meditasyonu kolaylaştırır.

2. Adım
En rahat olacağınız pozisyonu bulun. Meditasyon sırasında ağrıyan bacaklar veya kollar işi zorlaştırır. Bunun için uzanabilirsiniz.

3. Adım
Şimdiki zamana konsantre olun. Evet meditasyondan önce şimdiki zamana odaklanmak meditasyonu kolaylaştıracaktır.




4. Adım
Sessiz bir yer bulun ve meditasyonu hep aynı odada yapmaya çalışın. Bunun için odayı tütsüleme yapabilir veya güzel bir oda spreyi sıkabilirsiniz. Orası sizin meditasyon köşeniz olsun.

5. Adım
Nefes alışverişinize odaklanın ve devam edin. Meditasyon düşüncelerinizden sıyrılmaktır. Bunun için arada bir düşünceler ortaya çıkacaktır. Farkındalık ile düşüncelerinizi algılayın ve onları takip etmeyin. Zihninizi nefese odaklamaya zorlayın.

İlk başlarda 5 veya 10 saniye yapabileceksiniz. Ama pratik yaptıkça bu dakikalar ve hatta saatler olabilecek. Meditasyon yapmak gerçekten kolaydır. Tek yapmanız gereken zihninizi odaklamak ve orada olmamaktır.


Meditasyon Nedir? 5 Adımda Kolay Meditasyon Reviewed by bilgierdemdir on 20:39:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.