Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Derin Odaklanma Nedir? 5 Adımla Yapın

derin odaklanma

Bir konuya odaklanmak bize başarı getirir. Fakat derin odaklanma bunun ötesindedir. Derin bir odaklanma yaşadığınızda zihniniz kadar ruhsal enerjinizi de odaklanılır. Tüm benliğiniz o şeye odaklanır ve enerji akışı oluşur. Biz bunu genellikle kötü bir olay yaşadığımızda meydana getiririz. Kötü bir duruma o kadar odaklanırız ki negatif şeyleri kendimize çekeriz.

İyi olayları kendimize çekebilmek için derin odaklanmayı kullanabiliriz.
Yaşamın anahtarının, değiştiremeyeceğim şeyleri boş verip değiştirebileceğim şeylere odaklanmak olduğunu fark ettim.Lisa De Jong

Derin odaklanma için 5 adım

1- Meditasyon ile başlayın.
Günlük 5 dakika bile ayırsanız bu odaklanmanızı arttıracaktır. Bu süreyi yarım saate çıkarıp odaklanmanızı arttırmalısınız.

2- Zorlamayla değil Gevşemeyle olur.
Zihninizi zorlayarak değil huzuru ve güveni hissederek odaklanmanızı arttırabilirsiniz. Bu konsantrasyon yeteneğinizi geliştirecek bir şeydir. Onun için bedeninizi gevşeterek onu hazır hale getirebilirsiniz. Beden gevşeyince zihinde rahatlayacaktır.

3- Değiştirebileceğiniz şeylere Odaklanın
Değiştireceğiniz şeylere odaklanmak imkansız gördüğünüz şeylere odaklanmaktan çok daha iyidir. Çünkü aklın bir sınırı vardır. Koyduğu sınırları kolay aşamaz. Onun için ilk başta değiştirebileceğiniz şeylere odaklanın.

4- Sürece uy ve takip et
Kendine bir program yap ve buna uy. Bu programda odaklanmana yarayacak adımlar olsun. Meditasyon ve farkındalık çalışmaları en önde gelen çalışmalardır. Konsantrasyon çalışmaları yap ve zihnini kontrol etmeyi ve yönetmeyi öğren.

5- Hayatın akışında zihnini serbest bırak.
Düşüncelerini serbest bırak ve zihnini özgürleştir. Akıl bir noktada takılı kalabilir. Buna izin verme. Duygularının seni esir etmesini kabul etme. Yapman gereken aklını serbest bırak ve düşüncelerini istediğin noktaya odakla.

Derin odaklanma sadece zihinle ilgili değildir. O ruhsal bir adımdır aynı zamanda onu anlamak çok kolaydır. Yapmak ise zaman alır. Derin bir odaklanma halinde pek çok şey gerçeğe dönüşür. Ruhunuz huzurlu olmalı ve zihniniz bir su gibi şeffaf olmalıdır. Negatif Enerji Tesiri Altındaysanız Yapmanız gerekenler yazımızı mutlaka okuyun
Derin Odaklanma Nedir? 5 Adımla Yapın Reviewed by bilgierdemdir on 15:00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.