Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beyninizi 5 Güçlü Yöntemle Yönetin.

iradenizi güçlendirin

Beyninizin kontrolü sizde değil. Çoğu kararı bilinçaltınız sizin yerine alıyor. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu bilim adamları söylüyor. Peki beyninizi nasıl yönetirsiniz? İşte size 5 güçlü yöntemi yazalım dedik.



İradenizi Güçlendirin. 
Zihnimiz ne yazık ki bilinçaltı emir ve isteklerine zayıf durumdadır. Sigara içen birisi için sigarayı bırakmak çok zordur. Bunun sebebi beynin zevk aldığı alışkanlıklardan vazgeçmesi çok zordur. Dopamin yani mutluluk hormonu beynin zevk aldığı alışkanlıklarla bağlantılıdır. Onun için beynin bundan vazgeçmesi zaman alır. Ama beyninizi yönetmek istiyorsanız güçlü bir iradeye kavuşmanız gerekir. Bunun içinde önce zararlı veya faydasız alışkanlıklarınızı yenmeniz önemlidir.

Konsantrasyon tekniklerini uygulayın.
Beynin en önemli faaliyeti konsantre olarak yaptığı faaliyetlerdir. Mesela sevdiğiniz bir şeyi yaparken daha yoğun olursunuz. Ama sevmediğiniz bir şey de hele ki zorla yapılan bir şeyde konsantrasyon tamamen düşer. Onun için Konsantrasyon tekniklerini uygulayabilirsiniz.
>>>Konsantrasyon teknikleri

Bolca Kitap Okuyun.
Zihni güçlendiren ve kontrolünüzü arttıran en önemli etkinlik kitap okumaktır. Kitap okuyarak hem konsantrasyonunuzu hem de bilginizi arttırabilirsiniz.
>>>Kitap Okumanın Faydaları

Egonuzu Yenin.
Beyninizin bir yönlendiricisi de egonuzdur. Egonuzu yendiğinizde sizi bekleyen en büyük şey artık zihninizde söz sahibi olmanızdır. Fakat egonuzu yenmek kolay değildir. >>>Egonuzu Yenin

Öz Farkındalığınızı Arttırın.
Kendi iç dünyanızın farkına varmadan zihninizi yönetemezsiniz.
>>>Özfarkındalığınızı arttırmalısınız.

Beyninizi 5 Güçlü Yöntemle Yönetin. Reviewed by bilgierdemdir on 12:38:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.