Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Öz Farkındalık için 5 Altın Kural




Öz farkındalık kısaca kendi bilinç yapının farkında olmak ve bunu yönlendirmek olarak adlandırılabilir. Hepimiz bazı bilinç durumları içinde oluruz.

Ama temelde bu geçişlerin ve durumların hiç birinin farkında olmayız. Zihnimizin ve bilincimizin farkında olabilirsek duygu kontrolü ve dinginliği hayatımıza dahil edebiliriz.


1. Kural
Zihnimizde yaşadığımız en büyük karmaşa hislerimiz ile ilgilidir. Düzensizdir ve genellikle anlık olarak gelişir. Eğer hislerimizin ve duygularımızın farkına varabilirsek onları kontrol etmekte kolaylaşır.

2. Kural
Bilincimizin farkına varmak çok önemlidir. Düşüncelerimizi izlemek ve nasıl geliştikleri anlayabilmek önemlidir. Eğer bilincimizin farkına varırsak onu kontrol edebilir ve daha verimli olarak kullanabiliriz.
[post_ad]
3. Kural
Kişiliğinizin temelini fark etmek gereklidir. Kişiliğimizi oluşturan temel yanları fark ettiğimizde bize güç verecek yönleri keşfederiz. Ayrıca zayıf yönlerimizi de öyle...

4. Kural
Dinginliği yaşayın. Yapmanız gereken en önemli şeylerden biri sakince bir süre kendinizi izlemektir. Bu bedensel izleyiş sizde büyük bir farkındalık oluşturacaktır.

5- Kural
Dış etkenlere verdiğiniz tepkileri izlemek önemlidir. Dışarıda olan olaylara verdiğiniz tepkileri anlamak ve onları analiz ederek öz farkındalığınızı arttırabilirsiniz.


Öz Farkındalık için 5 Altın Kural Reviewed by bilgierdemdir on 21:45:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.