Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Egonun Dünyanı Kontrol Ettiğinin 5 Kanıtı


Ego zihnimizin bir yansımasıdır. Benliğimizin zihindeki yankısıdır. Ego yunancadan gelen ve Ben demek olan kelimedir. Bilimsel olarak ego sizin kendi benliğinizdir. Benlik (öz ben) ile bencillik (ego) arasında çok ince bir çizgi vardır. Biz burada Egodan bahsederken bu bencillik kavramından bahsetmiş olacağız.

Bir ego ile yaşamak kötüdür. Ama kendine güvenerek yaşamak harika bir şeydir. Fred Durst
Ego; alaycı yaklaşır.
Bir kişiyle ve olayla alaycı şekilde yaklaşıyor veya alay ediyorsanız. Egonuz siz fark etmeseniz bile olayı veya kişi kıskanmıştır.

Ego; sadece ben der.
Çoğu zaman ben iyi olmalıyım. Ben zengin olmalıyım veya bu başarı benim olmalı diyorsanız ve bunu yaparken başkalarını umursamıyorsanız, egonuz iki sıfır öndedir. Ben kelimesi kötü bir kelime değildir. Burada anlamamız gereken ben ile bencillik arasındaki farktır.

Ego; her zaman haklıdır.
Böyle bir algı yaşıyorsanız egonuz dünyanızı kontrol etmektedir. Kimse her zaman haklı olamaz. Bazen haklıyızdır ve bazen yanılmışızdır. Ego kontrol ediyorsa sizi hiç bir zaman haksız olduğunuzu kabul etmezsiniz.

Ego; ben bilirim der.
Eğer olaylar hakkında en iyi fikrin sizde olduğuna inanıyorsanız ve araştırma yapma gereği bile duymuyorsanız, egonuz kontrolü ele almıştır. Ego ben merkezlidir ve her şeyin en iyisini bildiğini düşünür.


Kendine güvenle bu durum arasında büyük bir fark vardır. Kendine güvenen insan yapacaklarını ve yaptıklarını bilir ve bunlar önceden araştırılmış veya keşfedilmiş bilgiden gelir. Fakat ego'da güvenden çok büyük bir ilizyon vardır. Kişi bilmediği konularda bile en iyi bilen rolüne bürünebilir.

Ego; ilgi çekmeye bayılır. (hava atmak)
Hepimiz güzel olmayı ve ilgilenilmeyi severiz ve bunda kötü bir yan yoktur. Fakat ego sadece ben en güzel olmalıyım der. Ego bu yüzden abartılı yaşamayı sever. Pahalı ve abartılı kıyafetleri ve gösterişli dünyaya bayılır. Bilir ki pahalı bir araba veya ev onu ilgi odağı yapacaktır. Zengin bir yaşam güzeldir ve herkes hak eder. Ama ego zenginliği ilgi çekmek ve gösteriş için kullanmak ister.
[post_ad]
Egonun Dünyanı Kontrol Ettiğinin 5 Kanıtı Reviewed by bilgierdemdir on 10:13:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.