Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Zihninizi Odaklamak İçin 6 Yol


Dikkatimi bir konuya tam olarak veremiyorum ve bu yüzden istediğim gibi başarılı olamıyorum diyenlerdenseniz bu yazımız tam size göre. Odaklanmak ve zihni anlamak çok zorlu bir süreçtir. Pek çok insan, üstün zekalı olmalarına rağmen odaklanma problemleri yüzünden başarısız olmaktadırlar. Yapmanız gereken bu 6 odaklanma yöntemini uygulamak ve kendinizi her gün geliştirmektir.
İnsanlar odaklanmanın, odaklandığınız şeye “evet” demek olduğunu sanıyor. Odaklanma, diğer yüzlerce iyi fikre “hayır” diyebilmektir. Sizi büyük yapan, nelere "hayır" dediğinizdir.      Jeff Bezos
İşleri parçalara bölün.
Bir liste yaparak başlayın ve günlük olarak yaptığınız işleri parçalar halinde yapın. Göreceksiniz zihninizin yoğunluğu tamamen azalacaktır. Bu yöntemle, zihniniz odaklanmak için gereken enerjiyi bulacaktır.

Bir seferde tek bir işe odaklanın.
Yaptığımız en büyük hata bir iş bitmeden diğerlerini de zihinsel sürece sokmak oluyor. O anda bilinç diğer işler ile de düşünmeye başlıyor. Bu da yaptığımız işi dört dörtlük yapmamızı engelliyor. Yapmanız gereken bir seferde tek bir şeye odaklanmak ve tam konsantre olmaktır.
[post_ad]
Zihninizi eğitin.
Akıl gerçekten muhteşem bir şeydir. Aklınız pek çok şeyi yapabilmektedir. Fakat biz ne yazık ki onunla yeteri kadar ilgilenme gereği duymayız. Kitap okuyarak, bulmaca çözerek ve zihinsel faaliyetler gerçekleştirerek aklımızı eğitebiliriz. Zihni odaklamak için, tek bir imaja veya nefese odaklamak zihninize iyi gelecektir. Meditasyon yaparak zihninizi odaklayabilir ve gücünü arttırabilirsiniz. >>> Beynini güçlendirecek 25 yol

Hayal gücünü devreye sokun.
İmajinasyon çalışmaları yapın ve hayal kurun. Çoğumuz hayal kurmaktan bile vazgeçmiş bulunuyoruz. Yapılan araştırmalar, hayal gücünün zihni tamamen geliştirdiğini ve odaklanmaya yardımcı olduğunu söylüyor. >>> 5 muhteşem imajinasyon tekniği

Kısa molalar verin.
Zihnimizin belli bir odak süresi vardır. Bu her insanda farklılık göstermek ile birlikte tahmin 25 ile 45 dakika arasıdır. Mesela 30 dakika çalışıp 5 dakika kendine mola verebilirsin. Bu odaklanmanı arttıracaktır.

Odaklanma saatini keşfetme.
Her insan belirli saatlerde diğerlerinden çok daha verimli olur. Bu her insanda değişiklik göstermektedir. Mesela bazı insanlar sabah saatlerinde verimli olurken, bazı insanlar öğleden sonra daha odaklanmış olurlar. Yapmanız gereken kendinizi takip etmek ve hangi saatte daha verimli olduğunuzu keşfetmektir. Böylece bu saatlerde daha önemli işlere vakit ayırabilirsiniz.
>>>Motivasyonunuzu düşüren 3 şey


Zihninizi Odaklamak İçin 6 Yol Reviewed by bilgierdemdir on 18:59:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.