Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Beyni Güçlendirecek 25 Yol


Bu 25 yöntem beyin faaliyetlerinizi arttıracak ve beyninizi güçlendirecektir.

1- Meditasyon: meditasyonun IQ seviyesini yükselttiği kanıtlanmıştır. Meditasyon zihni sessizliğe odaklamak ve düşünce akışını tek bir noktaya odaklamaktan geçer.

2- Resim Çizmek: sağ beyin faaliyetlerini en üst düzeye çıkaran bir eylemdir. Resim aynı zamanda hayalgücünü ve yaratıcı zekayı açığa çıkarır.

3- Egzersiz Yapmak: bedensel egzersizler beyin faliyetlerini yükseltir. Bu kanıtlanmıştır.

4- Klasik Müzik Dinlemek: Sadece insanlarda değil tüm canlılarda klasik müziğin güçlü bir etkisi vardır. Klasik müzik dinlemek beyinsel aktiviteleri ve üretkenliği arttırır.

5- Yürüyüş yapmak: Beyin faaliyetleri yarım saatlik bir yürüyüşün ardından çok yükselmektedir. Bir sorunu çözemiyorsanız mutlaka yarım saatlik bir yürüyüşe çıkmalısınız.

6- Nefes Terapisi: Derin ve bilinçli nefes alıp vermek beyin aktivitelerini arttırır. Günde sadece 7-8 kere derin nefes alıp verin. Beyin aktiviteleriniz artacaktır.
[post_ad]
7- Yeni bir dil öğrenin: beyninizi çok güçlendirecek bir aktivitedir.

8- Balık yağı: balık yağındaki zengin omega içeriği ile mutlaka kullanmanız gereken bir yiyecektir.

9- Ceviz: Günde 5 - 10 ceviz beyin aktivitelerini arttırır.

10- Kahkaha: Gülmekten öte yüksek sesle kahkaha atmak beyini çok güçlendiren bir aktivitedir. Sizi güldürecek ve mutlu edecek şeyler izleyin. Komik kitap ve karikatürleri atlamayın.

11- Tartışmaları yönetin: Arkadaşlarınızla yaptığınız uygar bir tartışma beyin gücünüzü geliştirecektir.

12- Meyveyi hayatınızdan eksik etmeyin: pek çok araştırma vitaminlerin beyine çok iyi geldiği ve olumlu yönde etki ettiğini belirtiyor.

13- Sağlıklı beslenin: beyin besine ihtiyaç duyan ve en çok kalori harcayan organdır. Onun için onu iyi ve sağlıklı besleyin.

14- Ortamınızı değiştirin: Yeni çevreleri keşfedin. Çok gezen mi bilir çok okuyan mı bilir düşüncesinden yola çıkın ama hem gezin, hem okuyun.

15- Hedefler belirleyin: Beyninizi bir hedefe yönlendirirseniz beyin onun için araştırmaya ve çalışmaya başlayacaktır.

16- Akıl Oyunları: Bulmaca su doku veya farklı eğlenceli beyin oyunları çözün.

17- Empati yapın: Karşıdaki kişinin düşünce ve duygularını anlayın. Empati beyni geliştiren çok önemli bir etkendir.

18 - Stres ve Depresyonu yenin: Çünkü stres beyin hücrelerine çok zarar veren bir durumdur.

19- Blog yazın: Bir blog yazarlığı hayatınızı değiştirebilir. Beyin aktivitelerini arttıran bir diğer işte yazarlıktır.

20- Ufuk açan filmler: Macera ve Korku filmlerinden zaman ayırıp mutlaka bilimkurgu ve kişisel gelişim filmleri izleyin.

21- Beyin Fırtınası yapın: Bir problem üzerinde hızlı bir şekilde düşünüp pek çok cevap ve çözüm bulmaya çalışın.

22- İmajinasyon çalışmaları: Pek çok sporcu müsabakalardan önce nasıl başardıklarını ve neler yaptıklarını hayal ederler. Bu imajinasyon çalışmaları çoğu insanı başarıya götürür. Beyin faaliyetlerini arttıran bir çalışmadır.

23- Kendi kendini hipnoz: Bir yere uzanıp nefesinizi takip edin ve gözlerinizi kapatın. Beyin dalgalarınız sakin bir konuma geçtiğinde kendinizi telkin edin ve mesela "beynim keskinleşiyor ve tüm problemlerimi çözüyor" gibi ihtiyacınız olan telkin cümlelerini söyleyin.

24- Konsantrasyonunuzu arttırın: Odaklanma gücünüzü arttırmak için en basit egzersizi öneriyoruz. Bir obje seçin ve objeye konsantre olun. Sürekli olarak objeye bakın bu konsantrasyon ve iş gücünüzü arttıracaktır.

25- Araştırma yapın: Her gün bir konu üzerinde araştırma yapın ve mutlaka not alın. Beyin faaliyetlerinizi geliştirecektir.
Beyni Güçlendirecek 25 Yol Reviewed by bilgierdemdir on 23:51:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.