Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Motivasyonunuzu şaşırtıcı şekilde düşüren 3 şey


İş hayatında motivasyonu sağlamak zordur. Motive olduğunuz bir an bir telefon sesi tüm motivasyonunuzu düşürebilir. Sadece iş hayatında değil pek çok alanda motivasyona ve konsantrasyona ihtiyaç duyarız. Peki motivasyonu korumak dahası yükseltmek için ne yapmalıyız. İşe motivasyonunuzu düşüren bu 3 etken ile başlayabiliriz.


1- Mola vermemek.
İşiniz başınızdan aşkın biliyoruz. Fakat bir iş yaparken mola vermek çok önemlidir. Yoğun çalışmalarda mola vermediğiniz zaman, stres artacak ve motivasyon düşecektir. Onun için belli aralıklarla mola vermenizi öneriyoruz.

Pomodoro tekniğini kullanabilirsiniz. Kısaca 25 dakikalık çalışma süreleri ve 5 dakikalık molaları, saat kurarak kontrol ediyorsunuz. Akıllı telefonunuza veya bilgisayarlarınıza kurabilir veya bir mutfak zamanlayıcısı alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın


2- Süpermancilik oynamak.
Biliyoruz ki her işin üstesinden siz tek başınıza gelemezsiniz. Birden fazla işe odaklanmak ne yazık ki hiç birine odaklanmamak anlamına gelir. Süperman değilsiniz. her işin üstesinden gelemeyeceğiniz gibi takım ruhuna aykırı hareket etmekte işin kalitesine zarar verir. Bir işe motive olmak kolayken her işe bölünmek büyük bir problem oluşturacaktır. Her seferinde tek işe odaklanın ve bundan vazgeçmeyin.
[post_ad]

3- Sihirli kelimeyi kullanmamak
Nedir bu sihirli kelime? ilk konuşmayı öğrendikten kısa bir süre sonra bolca kullanmaya başladığınız kelime. Yapmamanız gereken bir şey de kullanırız. "Hayır" kelimesini kullanın. Sizin göreviniz değil ise mutlaka bu sihirli kelimeyi kullanın. Hayır dediğiniz zaman bir düşüş yaşanmaz. Sizin alanınız olmayan bir şey size teklif ediliyor ise bu kelimeyi duyabileceklerini düşünmüşlerdir. Pek çok kişi bu kelimeyi kullanmamanın cezasını hayatları boyunca çekerler. Yapmak istemediğiniz ve göreviniz olmayan bir şey de ne kadar motivasyon sağlanabilir ki.

Hayatı olduğu gibi kabul edin. Değiştirmeniz gereken şey dışarıda değil içinizdedir. Bilgi erdemdir.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir



Motivasyonunuzu şaşırtıcı şekilde düşüren 3 şey Reviewed by bilgierdemdir on 14:21:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.