Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Depresyondan Kurtulmak için 10 yöntem


Öncelikle içinde bulunduğumuz bu depresyon durumu nedir. Bunu bir çözelim. Depresyon duygu durumumuzun kontrolsüz şekilde aşağı doğru çekilmesidir. Kısaca olumsuz düşünce ve yoğun bir üzüntü hali yaşanmaktadır.

Depresyonda

Çaresiz hissederiz.

Umutsuzluk tavan yapmıştır.

Suçluluk hissederiz.

Ani sinir nöbetleri gelebilir.

Bıkkınlık vardır.

Hayattan ve kendimizden nefret ederiz.

Aşırı bir ilgi kaybı vardır.

Derin olan kuyu değil, kısa olan iptir.Çin Atasözü
Ve şöyle özetlersek genellikle bu tarz depresyonla ilgili yazıları depresyondaki kişi değil yakını ve ona yardım etmek isteyen kişi okur fakat eğer depresyonda olan kişiyseniz veya yakınıysanız öncelikle depresyon bir rahatsızlıktır ve doktor tedavisi (uzman hekim) ve psikoterapi gereklidir.

Depresyondan kurtulmak için 10 yöntem.



1-Güvendiğiniz bir arkadaşınızla konuşun. Ona duygularınızı anlatın bu yaşadığınız şeyleri çözmenizde yardımcı olacaktır.

2-Duygularınızı yazın ve hislerinizi kağıda dökün. Bu terapinin işe yaraması için, içinizden geldiği gibi yazmalı ve hislerinizi dökmelisiniz. Kendinizden nefret ediyor ve bir kalemi bile oynatmak istemiyorsunuz. Ama mutlaka yapmalısınız.



3-Depresyon aslında çözümlemeniz gereken ve iyileşebilen bir durumdur. Depresyon genellikle yaşanan bir veya birden fazla olay yüzünden başlar. Depresyon için yapılması gereken en güzel şey onu çözümlemektir. Bu da farkındalık ile olur. Depresyon duygunuzu hissedin ve onu anda kalarak yaşayın. Depresyon duygunuzu hissettiğiniz zaman ondan kurtulmak daha kolay olacaktır.
[post_ad]
4-Depresyonla baş etmenin en kolay ve sade yolu yürüyüştür. Güzel bir alan bulun ve yürüyüş yapın kısa ama sakin yürüyüşler size iyi gelecektir.


5-Sakinleşin ve derin nefes egzersizleri yapın. Nefesinize konsantre olarak doğru şekilde belli düzenle nefes egzersizleri size iyi gelecektir.

6-Öncelikle depresyon zaman alan bir süreçtir. Bir parmak şaklaması ile geçecek bir hastalık değildir. Düzenli psikiyatrist ve doktor kontrolü ile sabırla ve sakince bir süre geçirilmelidir. Depresyondan kurtulmak için depresyonu aklınızdan uzaklaştırmalı ve bazı basit egzersizlere yönelmelisiniz. Kitap okumak veya başka hobiler ile meşgul olmalı ve sevdiğiniz ortamlarda bulunmaya gayret göstermelisiniz.


7-Duygu kontrolü teknikleri ile duygularınızı kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Duygu kontrolü zihnin duyguyu kontrol etmesi ile olur. O anki yaşadığınız üzüntü öfke vs orada o duyguyu hissederek kontrol etmektir.

8-Meditasyon ve Dua her zaman faydalıdır. Dua ederek ve olumlama yaparak huzur bulabilirsiniz.

9-Yaşadığınız her şeyi affedin. Unutmayın affederseniz depresyona etken her şey düzelebilir.

10- Depresyondayken insanlar bencilce duygular içine girerler ve size faydalı olacak en iyi şey yardım severliktir. İnsanlara ve ihtiyacı olanlara yardım etmek sizi kötü duygulardan kurtaracaktır.


Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayın





Depresyonu yenmek için yöntemler
Depresyondan Kurtulmak için 10 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 20:59:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.