Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Depresyonu yenmek için yöntemler


Depresyon, hayatımızın gerçeği. Bizi hayal kırıklığına uğratan, bir sürü olay yaşıyoruz. Dünya artık daha zor bir yer. İnsanlar daha anlayışsız. Herkes sadece kendini düşünüyor. Onun için artık çok kolay kırıyorlar insanları. Bu yüzyılda, her şey tüketime yönelik kullan at modeli öğreniyor insanlar.
Ne yazık ki bunu başka insanlara da uyguluyorlar. Peki yaşananları sorgulamayı bırakırsak. Depresyonun arkasındaki asıl sebep nedir.


Bir sürü neden sayabiliriz. Ama asıl neden kabullenmemektir. Tabii ki bazı olayları kabullenmek çok zordur. Fakat kabullenmek en önemli yöntemdir.

Depresyonu yenmek için yöntemler 

Hayatı beğenilme üzerine kuran insanların derinliklerinde, çoğu zaman dışarıdan fark edilemeyecek kadar iyi maskelenmiş bir depresyon hali vardır.  - Sigmund Freud ...



1 KABULLENİN
Kabullenme köprüdür. Acıyı kabul et,
Yaraları Kabul et.Kendini olduğun gibi kabul et.
OSHO
Önce şunu kabullen sadece kendinizi kontrol edebilirsin. Diğer tüm olaylar bizim kontrolümüzün dışında gerçekleşir. Yani sevgiliniz sizden ayrıldıysa ayrılmak istediği içindir. Yada patronunuz sizi terfi ettirmedi ise
uygun görmediği içindir. DİKKAT bu şu demek değildir. "Başaramadığınız şeyler yüzünden başkalarını suçlamayın" . Yani verilen işleri başaramazsanız. Bu durumun patronunuzla, şefinizle alakası yoktur. Bu yöntem ile sorumluluğunuzdan kaçmanızı sağlamıyoruz. Amaç değiştiremeyeceğiniz olayları kabullenmenizdir.





* O halde Depresyona düşmenize neden olan olayı, konuyu KABULLENİN. Kimseyi suçlamayın buna kendiniz dahilsiniz. Olması gereken olur. Şunu anlamalısınız. Her şey olması gerektiği için oluyor.

2 AFFEDİN
Affetmek, affedeni özgür kılar. Karen Kingsbury
Affedici olun
Yaşanan şeyler çok kötü olabilir. Ama bu düştüğünüz durumdan kurtulmak için olayı affedin. Kişiyi ve kişileri affedin . En önemlisi kendinizi affedin.



3 SERBEST BIRAKIN (BİTİRİN)
Keşkeleri bırakın

Her hangi bir şeye sıkı sıkıya tutunmak, nefesini tutmaya benzer.
Sonunda boğulursun. Madde evreninde bir şeyi elde etmenin tek yolu onu serbest bırakmaktır. Bırakın, o sonsuza dek sizin olsun.
Deepak Chopra

Ne yaşanmışsa geçmişte kaldı. İyi veya Kötü ne varsa yaşandı bitti. Ama sizin için öyle değil ise depresyonla mücadele edemezsiniz. Olayı bitirin. Geçmişin geçmişte kaldığını kabul edin.
Yapmanız gereken tek şey serbest bırakmak. Kafanızda yaşadığınız olayı bitirdiğiniz an depresyonu da bitirmişsiniz demektir.

Kısaca Depresyonun sebebi aslında olaya karşı yaşadığımız kabullenmeme tutumudur. Ailemiz, hayatta bize bir şeyi kazanmanın nasıl olacağını öğretirler. Ama asla kaybedince ne yapacağımızı söylemezler.

Ne zaman akan bir gözyaşı varsa, oraya rahmet gelir... Eddi Anter




                                                   Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi
Depresyonu yenmek için yöntemler Reviewed by bilgierdemdir on 14:06:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.