Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Olmadan önce üzülme. 5 yöntem


Bir bakın hayatınıza endişe girdabına sürüklenmiş duruyorsunuz. Her şeyi ardınızda bırakmak isterken sürekli hanenize yeni endişeler ekliyorsunuz.

İnsanlar iki şey yüzünden kaygı duyarlar. Olmuş şeyler ve Olacak şeyler... Ne yazık ki ikisi içinde yapılacak çok şey yoktur. Olmuş ve yaşanmış şeyler için üzülürüz fakat zaten yaşanmıştır dönüşü yoktur. Olabilecek şeyler için kaygı duyarız ki zaten yaşanmamıştır. Kaygılarımız bu iki durum yüzünden artar durur.

Çözüm için 5 yöntem öneriyoruz.
"Kendine bir engel arayarak vaktini boşa harcama. Çünkü belki de hiç engel yoktur."
       Franz Kafka

1- Kaygının merkezine yolculuk et.

Endişe ettiğin şeyi iyi analiz et ve sonuçları gör. Analiz ettiğin zaman göreceksin ki boşuna üzülüyorsun. Benim pek çok zaman başıma geliyor. Panik halimden kurtulduktan sonra sakince düşündüğüm zaman olayları abarttığımı fark ediyor ve endişelerim tamamen azalıyor.

2- En kötü durum senaryosu.

Senin yaşayacağın en kötü durum senaryosunu düşün ve bundan daha kötüsü olamayacağını fark et.
Bu seni şu anki stresinden uzaklaştıracak ve olayların hiç öyle olmayacağını anlatacaktır.

3- Olunca üzül.

İnsanların en büyük hatası olma ihtimali çok düşük şeyleri sanki olmuş gibi düşünüp üzülmektir. Gerçekleşeceğini bilmen imkansız olaylara üzülmeyi bırak lütfen...

4- Olayı didiklemeyi bırak.

İnsanlar bir konunun üstünde durdukça o sorun iç dünyamızda büyür ve en sonunda bize nefes aldırmaz. Onun için rahat bir nefes alıp bu konunun dışındaki konulara yönelelim. Yürümek her zaman işe yarar mesela.

5- Sorunu değil Çözümü düşün.

Yukarıdaki 4 maddede başarılı değilsen soruna odaklanmak yerine çözüme odaklanmalısın.
Göreceksin ki çözüme odaklanınca sorun küçülecektir...

---

Editörün Seçimi >>> kaygı bozukluğu için 5 öneri

Olmadan önce üzülme. 5 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 10:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.