Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Anksiyete kaygı bozukluğu için 5 öneri




Latin kökenli. İngilizce ‘anxiety’ kelimesinden Türkçe'ye uyarlanmış bir kelime.
Sözlük anlamı: endişe, kuruntu, evham, vesvese, korku ve huzursuzluk. Bazen kısaca kaygı
olarak da kullanılıyor.
Bazı durumlardan kaygı duymanız normal sayılabilir fakat sürekli bir endişe ve kaygı hali içindeyseniz ve Bu kaygılarınız hayatınızı zorlaştırıyorsa bir psikiyatriste başvurmanızı tavsiye edebiliriz. Böyle bir tanı konulduysa tıbbi yardımın yanında bu 5 madde Kaygı bozukluğu ile baş etmenizde yardımcı olacaktır...

1 Yavaşlayın
Kaygı bozukluğu atağı başladığı an;
Kalbimiz hızlı hızlı atmaya başlar ve nefesimizi hızlı hızlı almaya başlarız. Her şey hızlanır.
Kötü senaryolar üretmeye başlarız.
Bu olduğu zaman YAVAŞLAYIN ; söylendiği kadar basit aslında, spor yapın, bir aktivite yapın komik bir youtube videosu izleyin. Biraz yürüyüş yapın. Sizi çevreleyen endişe çemberinden çıkın.
Sizi pireyi deve yaparak boğmak isteyen bu durumdan kurtulun.

2 Kendinize Şu anda aslında ne oluyor ve doğru nedir diye sorun
Farkındalığınızı harekete geçirerek kendinizi anın içine alın. Geçmiş ve Gelecek kaygılarından uzaklaşın. Mesela şu anda ne yapıyorum dediğinizde yemek yapıyorum veya araba kullanıyorum. Kısaca o an yaptığınız işe ve ana konsantre olun.
[post_ad]
3 Kaygılarınızın sebebi korkularınız, onu keşfedin
Neyi kaybetmekten korkuyorsunuz. para, güvenlik, dostluk, aşk vb işte temelde yatan korku duygunuzu bulun ve onunla yüzleşin. Korkularınız ile yüzleşmek kaygılarınızı azaltacaktır.

4 Kendinizi sınırladığınız şeyleri keşfedin
Genellikle olumlu şeylere değil olumsuz olaylara odaklanırız. İşte kaygılarımızı arttıran en önemli etkenlerden biri de budur. Kendimizi olumsuz etkenlere odaklandığımız için sınırlarız. Bunu yapamazsın, senden geçti, nasıl öğrenebilirsin gibi. Kendinizi olumsuzluk kafesine hapsetmeyin. Yapabileceklerinizin gerçek sınırı sizsiniz...

5 Bu durumdan çıkaracağımız dersler her zaman vardır.
Şöyle düşünün hatalarınızdan ders çıkarmaya odaklanmak hayatınıza bakış açınızı değiştirir. Bir kaygı durumu bozukluğunda kaygıya odaklanacağınıza bundan nasıl bir ders çıkarabilirim diye odaklanmak size fayda sağlayacaktır.

Korkunuzla yüzleşin, kalbinizi ve aklınızı olumlu şeylere odaklayın. Göreceksiniz kaygılarınız aslında kolayca aşılabilecek bir tepe onu dağ yapan sizsiniz.


Bilgi erdemdir - Kişisel Gelişim Notu
Anksiyete kaygı bozukluğu için 5 öneri Reviewed by bilgierdemdir on 15:40:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.