Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Serbest Bırak, Paniği Bırak, Huzuru Keşfet


Hayat; olaylar üzerinden gider. Her şey yolundadır. Bir anda bir olay yaşarsın ve bu senin tüm dengeni alt üst eder. Peki neden iç dünyandaki dengeni kaybetmek bu kadar kolaydır?

Basitçe yaşadığın bu olay sıradan bir şey değildir. Sen buna hazır değilsindir. Kaldıramayacağın ağır bir duygusal yükümlülük getirir.

Ama bunları bilmene rağmen gardını indirdiğin anda bir yumruk yersin. Beklemediğin bir şey olduğu için seni alt üst eder. Beyninin bir tarafı panik halinde çözüm ararken bir bölüm çoktan depresyona girmiştir.

Gerçekten kötü bir olay karşısında çoğumuzun eli kolu bağlıdır. Fakat yaşadığımız olayları biz kontrol edemeyiz. Kontrol algısı yanıltıcı bir algıdır. Kontrol edebileceğimiz şeyler vardır tabii. Ama yaşanacak şeyleri planlasak ve harika bir program yapsak bile terslikler bizi bulabilir. Bu plan yapmayın demek değil sakın yanlış anlamayın. Ama her an her şey değişebilir. Kelebek etkisi dediğimiz küçücük etkiler her şeyi değiştirebilir. O halde bir olay yaşadığımızda İki seçenek var.

Sadece iki seçenek 

a- Olayı kabul edeceğiz ve bu durumdan kurtulmak için çözümler arayacağız.

b- Olayı kabullenmeyip hayıflanacağız ve panik içinde dolaşacağız.

bu iki seçenekten nedense ikincisini seçeriz her ne kadar ilki daha mantıklı ve tutarlı olsa bile. Peki birinci seçeneği neden seçmeyiz. Basit bir sebepten dolayı olayın farkında tam olarak değilizdir. Bu durum bizim farkındalığı anlamamızı gerektirir. Olay anı yapılacak çok şey olabilir. Ama olay yaşandıktan sonra yapılacak şeyler azalır. Olayın bıraktığı kötü etkileri engellemek ve durdurmak yapılacaklardan biridir. Bu benim başıma neden geldi diye söylenmek ise doğru değildir.
>>>Farkındalık Nedir 60 saniye (1 dakika) video
[post_ad]
Başlıkta dediğimiz gibi Serbest bırak bu ilk yapman gereken şey
Olay anı geçmişte kaldı o halde serbest bırak ve kabullen.
Paniği bırak bu durumda olman normal ama olaya müdahale etmek için panikten kurtulman gerekir sakince nefes al ve paniği bırak
>>>Panik için yapmanız gereken 7 şey

Huzuru keşfet işte bu diğer ikisini yapmadan mümkün değildir. Yaptıktan sonra göreceksin ki olay senin gördüğün kadar kötü değil ve belkide bugüne kadar kendine boşuna eziyet ettin.
>>>Huzuru keşfetmek için yapmanız gereken 5 şey

Hayat bu şekilde devam eder. Hayat bir nehirdir ve seni sürükler. Mücadele edebilir ve akışa karşı durabilirsin. Ama akışına bıraktığın zaman göreceksin ki sen zaten oraya gitmek istiyordun...

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

Öğrenilmiş çaresizlik nedir ?

Sadece 2 dakika ayırarak hayatınızı değiştirin

Acıya Anlam Katmak



Serbest Bırak, Paniği Bırak, Huzuru Keşfet Reviewed by bilgierdemdir on 17:36:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.