Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Panikle mücadele için yapmanız gereken 7 şey


Bazen işler raydan çıkar ve beyin acil durum ışıklarını yakar. Fakat bu acil durum, ne yazık ki işleri kolaylaştıracağı yerde zorlaştırır. Çok kolay çözümü olan problemleri içinden çıkılmaz bir hale sokar.
Peki panik durumundan kurtulmak için ne yapmamız gerekir. İşte bu sorunu çözmek için size 7 önerimiz var.



1 Derin bir nefes alın.


Sizi paniğe sokan olay ne ise siz o haldeyken çözülmesi imkansız. Onun için derin bir nefes alın. Kendinizi sakinleştirin. Yapmanız gereken öncelikle bu.







2 Bir adım geri atın

Olaydan uzaklaşın. Olayı net görmek için bir adım geri atın. Belli bir süre olayı unutmaya çalışın. ve sakinliğinizi koruyun.







3 Beyninizi bir süre kapatın.

Zihninizi bir süre kapatın. Hiç bir şey düşünmeyin .
Duygularınızı kontrol edene kadar beyninizdeki kapama anahtarı (varmış gibi) ile beyninizi kapattığınızı düşünün. 
Duygularınızı kontrol edebileceğinizi anladığınız an tekrar açma anahtarı varmış gibi açın. Bu imajinasyon tekniği sakinleşmenize yardımcı olacaktır.















4- En kötü senaryoyu düşünün


Paniğin ateşleyicisi korkudur. Durun ve bu olay yüzünden başınıza gelebilecek en kötü şeyi hayal edin. Mesela bir banka sorunu yaşıyorsunuz. En kötüsü hapise girmeniz olabilir. O halde bunu düşünerek yaşayın. Bu beyninize şu sinyali verecek en kötüsü yaşandı ve ben hala yaşıyorum. Korkunuzun hatta paniğin geçmesine neden olacaktır.


5- Çözüm araştırın


Tüm bunların ışığında, sakinleştikten sonra mantıklı çözümler arayabilir ve panik durumunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Gözden kaçırdığınız şeyleri daha net görebilirsiniz

6- Bulduğunuz Çözümleri Deneyin


Ürettiğiniz çözümleri deneyerek düştüğünüz bu durumdan kurtulabilirsiniz.

7- Başarınızı kutlayın veya Kabullenin


Sonuç ne olursa olsun yapabileceğiniz iki seçenek var . Eğer bu durumdan kurtulursanız kesinlikle kendinizi ödüllendirin. Başarısızlık halinde durumu kabullenmek en önemli yöntemdir.
Unutmayın, başarısızlığın asıl sebebi korkulardır. Kesinlikle tekrar denemekten de çekinmeyin.


Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Notları




Panikle mücadele için yapmanız gereken 7 şey Reviewed by bilgierdemdir on 14:55:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.