Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Huzuru keşfetmek için yapmanız gereken 5 şey


Huzur ; hepimiz onu arıyoruz. Fakat kimse bulamıyor. Peki neden huzura ulaşmak bu kadar zor. Çünkü keşfetmemiz gereken ilk şey o değil. Huzur bu beş şeyin birleşimi aslında. Dingin olmak ve huzurlu olmak için çaba harcamamız gerekmiyor. 5 maddeyi yapalım huzur bizi bulacaktır.

Huzur hiçbir gürültünün, sıkıntının ya da zorluğun bulunmadığı yer demek değildir. Huzur, bütün bunların içinde bile yüreğimizin sükunet bulabilmesidir.

1. Kendini Keşfet
(yunanca "Gnothi seauton" latince "temet nosce" veya "nosce te ipsum")
Kendini bilen insan huzura ilk adımı atmış olur. Peki nedir bu kendini bilme eylemi.
Belli sorular ile başlar aslında.
Kendini nasıl tanımlarsın?
Dünyaya bakış açın nedir?
Kendini nasıl anlatırsın ve anlarsın?
Kendi iç dünyanı en son ne zaman dinledin?
Ellerine en son ne zaman farkındalık ile baktın?
Dış dünya seni nasıl tanımlıyor?
gibi sorular ile başlayabilirsin. Kendini bilmek eylemi. Sınırlarını bilmekten öte neye ait olduğunu bilmeni de sorgular.
beni bende demen bende değilim
bir ben vardır bende benden içeri.
der Yunus Emre. Kendini bilmen için kendi içindeki yolculuğa çıkman gerekir.

2. Çevreni Keşfet
Sınırlı bir kelime gibi gelebilir çevre ama değil. Çevre aslında tüm her şeyi keşfetmenizi sağlar. Sokağınızı keşfedin, evinizi keşfedin kısaca dünyayı keşfedin. Bence hemen bugün başlayın.

3. Anı Keşfet
Şu anı yaşa. Huzur için mutluluk için ve her şey için anın içinde kal. Şu an şimdiden ibarettir. Siz şimdiden ibaretsiniz. Geçmiş ve gelecek bir ilizyondan ibaret. Bir hayal ürününden başka bir şey değil. Geleceği bilemeyeceğimiz gibi geçmişte yaşananları da değiştiremeyiz. Fakat an içinde kalarak hayatımızı tamamen değiştirebiliriz. Ben insanları otomatik pilotta görüyorum hep. Kendileri orada ama kafaları başka yerde. Her şeyi ama her şeyi kaçırıyorlar. Huzur anı keşfedince başlar.
[post_ad]
4. İnsanlığı Keşfet
İnsan olmak demek çok yüce bir kavramdır. bizi diğer canlılardan ayıran düşünebilme yeteneğimizdir. Bu bizi diğer canlılara üstün kılar. Fakat bu üstünlük bize büyük bir sorumlulukta yükler. Canlılara zulüm etmemek öldürmemek kavramlarını oluşturur. Bizi insan yapan en büyük özelliğimiz merhamet duygumuzdur. Diğer insanlara yardım etmek. İnsanları ve diğer canlıları sevmekten geçer. Kısaca sevginin gücünü keşfeder iseniz huzura giden yolu bulursunuz.

5. İnancını Keşfet
İç dünyanı huzur içinde tutacak en büyük etkenlerden biridir inanç. Müslüman, Hristiyan, Budist veya Agnostik veya diğer inançların olsun. İnancı keşfet. İnanç maneviyatı keşfetmektir. Biz madde değiliz biz enerjiyiz. Bunu dünyanın en zeki adamı olduğu söylenen Einstein söylüyor. Einstein'e göre enerji asla yok olmaz. Enerji evrenin maneviyatıdır. Onun için inancınızı keşfederseniz huzuru keşfedersiniz.
Huzuru keşfetmek için yapmanız gereken 5 şey Reviewed by bilgierdemdir on 16:01:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. '' İnancı keşfederseniz huzuru keşfedersiniz...'' çok doğru bunu tüm insanlığın keşfetmesi dileğiyle...Aslında makaleniz özet olarak Farkındalık...Bunun farkında olanlar zaten HUZURU da bulmuş olacaklardır.#aydeniz#

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.