Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Nasıl Huzurlu Olunur? Huzuru Bulmak için 10 Yöntem.

nasıl huzurlu olunur


Nasıl huzurlu olunur? Bu soru ile güne başladığımız çok olur. İşimiz bizi yorarken, aile ve diğer problemler üst üste binmişken nasıl huzurlu olabiliriz. Her şey yokuş yukarı giderken biz nasıl bir kenarda durabilir ve mola verebiliriz. Huzur; gerçekten insanın yaşantısı için önemli bir ilerlemedir. İnsan huzurlu olduğunda başarılı olur. Huzurlu olduğunuzda mutlu hissedersiniz ve çevrenize pozitif enerji yayarsınız. 

Hayatta Mutlu ve Huzurlu Olmanın Yolları

Gelelim 10 yöntemle huzuru bulmanın nasıl olacağına. İnsan huzurlu olmak için ne yapmalıdır? İşte bu 10 yöntemle huzurlu hissetmenizi sağlayabiliriz. 

1- Huzur iç dünyanızla ilgilidir. 
Ne kadar dışarıya odaklıyız. İşler düzelsin huzurlu olayım diyoruz. Ama her şey düzeldiğinde yine huzurlu hissetmiyoruz. Huzurlu hissetmenin asıl yolu iç dünyamızda huzuru keşfetmekten geçiyor. Huzurlu bir insan tamamen iç dünyasında yolculuğa çıkmış ve bunu tamamlamıştır. Mutludur çünkü iç dünyasındaki sorunları çözmüştür. 

İnsanlar iç dünyalarındaki kaosu çözmeden dışarıyı çözemezler. Dış dünya ve iç dünya insanın kendi yapısından kaynaklanmaktadır. Kısaca insan kendi yapıtaşlarını yerleştirmeden huzur bulamaz. 

2- Kişiliğiniz huzurunuzdur.
İnsanın kişiliği onun huzurlu olmasını sağlayabilir veya tam tersi huzursuz olmasını da sağlayabilir. O halde huzurlu olmanın gerçek yolu nedir. Huzurlu olmanın gerçek yolu kişiliğinizi anlamaktan geçer. Kişiliğinize ters düşen şeyler sizi mutsuz edecektir. Kişiliğinizde olan artıları çoğaltmak için çalışmalısınız. Kişiliğinizi anlamalı ve ona güzel davranmalısınız. Kişiliğiniz sizin yapı taşlarınızdan biridir. Kişiliğinizi kabul etmeli ve onu geliştirmelisiniz. İşte kişisel gelişim temel amacı budur ve bu olmalıdır. 

3- Meditasyon yapın. 
Bize çok fazla dönüş oluyor. Neden meditasyon diye. Çünkü meditasyon pek çok bilimsel araştırmaya göre insanı rahatlatan ve geliştiren bir eylem. Meditasyon yapan insan, zihnini daha iyi yönetir. Duygularını daha iyi yönetir. İşte meditasyon bu yüzden çok güzel bir yöntemdir. Kolay ve hızlı meditasyon için bu yazımıza bakabilirsiniz.

4- Olumlamalar ile bilinçaltınızı temizleyin.
Olumlamalar zihnimizi temizler. Olumlu düşünceler ile hayatınızı değiştirebilirsiniz. Huzurlu eylemlerden biri ise olumlamadır. Olumlama Cümleleri linkinden 500 olumlamaya ulaşabilirsiniz. Olumlama kısaca olumlu cümlelerin tekrarıdır. Olumlu cümleleri her an kullanabilir ve tekrar edebilirsiniz. Huzurlu hissetmenize yarayacak bu cümleler ile hayatınızı değiştireceksiniz.

5- Farkındalık halinde olun.
Farkındalık bir bilinç durumudur. Bilincinizin an içinde olduğunun farkında olma durumudur. İnsanlar sürekli olarak anı kaçırmaktadır. Anın içinde olmamak bir hastalıktır. Bir bilgeye nasıl bu kadar huzurlu olduğunu sormuşlar. Bilge şunu söylemiş. 

Yemek yerken yemek yiyorum. Yürürken yürüyorum. Bahçedeki otları temizlerken otları temizliyorum. Bizde öyle yapıyoruz bundan bir anlam çıkaramadık demişler. O da ben sadece bunu yapıyorum demiş. Siz yemek yerken aynı zamanda yarın ki toplantıyı düşünüyor. Yürürken faturaları düşünüyorsunuz. İş yaparken başka işleri nasıl yapacağınızı düşünüyorsunuz. İşte bu büyük bir problemdir. Bu sizi kilitler. 

Farkındalık anın içinde farkında olma halidir. Mutlu insanlar o anın tadını çıkarırlar. 

6- Nefes alıştırması yapmaya vakit ayırın. 
Nefesiniz sizi huzura götürecek en büyük güçlerden biridir. Eğer nefesinizi tam anlamıyla kontrollü alırsanız bir süre sonra huzurlu hissedeceksiniz. Kızgınken veya üzgün nefes alışverişiniz değişir. İşte burada nefes alışverişinizi kontrol altına alırsanız her şey daha iyi olacaktır. 

7- Affetme Terapisi.
Sabah mutsuz hissediyorsunuz. Sürekli üstünüzde büyük bir yükle dolaşıyorsunuz. Bu hissettiğiniz suçluluk duygusu ile ilgilidir. İnsan önce kendini sonra yaşadıklarını affetmediği sürece asla mutlu hissetmez. Bu büyük bir kaos yaratır. Aklınızı temizlemenin en güzel yolu yaşadıklarınızı affetmekten geçer. Affetmek size huzurlu hissettirir. 

8- Kabul etme terapisi.
Kimse sizi kabul etmez siz kendinizi kabul etmedikçe. Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsanız kabul etmelisiniz. Hayatı ve yaşananları kabul edin. Böylece yolunuza devam edebilirsiniz. İç huzur için bu adım çok önemlidir. Sevgi ile kabul edin.

9- Düşüncelerini olumluya döndürün.
30 bin ile 70 bin arası düşünceye sahibiz ve bunları bir gün içinde yaşıyoruz. Evet bir günde bu kadar düşünce ile mücadele ediyoruz. Zihnimiz bu yüzden yoruluyor ve aslında bizi yoruyor. Yorgun hissetmemizin en büyük nedeni aslında tamamen bunla ilgili. O halde düşüncelerimizi olumluya çevirmeliyiz. Düşünce şeklimizi evrimleştirmeliyiz. Pozitif düşünmeyi öğrenmeliyiz. Bu yöntemlere bakabilirsiniz. Olumlu düşünmek için ne yapmalıyız?

10- Boşverin gitsin.

Her şeyi bir kenara bırakın. Serbest bırakın. Akışına bırakın. Bu hayatın tüm yükünü omuzlarınızda hissediyorsanız. Boşverin gitsin. Bırakın taşlar kendiliğinden yerine otursun. Kılıcınızı kınına sokun ve savaşa biraz ara verin. Mutsuzluğunuz temel sebebi korkularınızdır. Bu korkuları ise biz besleriz. Huzursuz hissediyorsanız yaşadıklarınızı akışa bırakmamışsınızdır. Bırakın akışa gitsin. 

Nasıl huzurlu olunur? Mutlu ve huzurlu olmak için ne yapmalıyım dediğiniz zaman cevap tam karşınızda aynada duran kişide duruyor. Onu sevin ve her şeyi olduğu gibi kabul edin. Yazımıza burada son verirken bu konu hakkında düşüncelerinizi yorum yaparak bildirirseniz seviniriz.
Nasıl Huzurlu Olunur? Huzuru Bulmak için 10 Yöntem. Reviewed by bilgierdemdir on 20:33:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.