Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yaptığım İşi Sevmiyorum Ne Yapmalıyım? 7 Adım ile

 

Yaptığım işi sevmiyorum ne yapmalıyım

İşimi sevmiyorum ama çalışmak zorundayım? Eğer işini sevmiyorsan ve ne yapman gerektiğini soruyorsan bu yazımda cevabı bulabilirsin. O kadar çok sorulan bir soru ki bu. "Öğretmenim mesleğimi sevmiyorum", "mühendisim işimi sevmiyorum"... Ne yapmalısın. 

Hayat şartlarımızı ve koşullarımızı iyileştirmek için çalışmalıyız. Bu ayrıca kişisel olarak gelişim sağlamak için çok önemli. 

Albert Schweitzer aktivist şu sözlerle özetlemiş aslında bunu

Başarı Mutluluğun anahtarı değildir. Mutluluk başarının anahtarıdır. Yaptığın şeyi seviyorsan, başarılı olacaksın. 

Doğru değil mi? Mutluluk başarının anahtarıdır. Yaptığın işi seviyorsan mutlu ve başarılı olursun. 

O halde iki seçeneğin kalıyor değil mi? Ya sevdiğin işi yap. Ya da yaptığın işi sev. 

Basit bir mantık ama yine de çalışıyor. 

Yaptığım işi sevmiyorum. Ne yapmalıyım?

Bence bu soruyu soruyorsan kesinlikle sorgulamanın doğru olduğunu söyleyebilirim. Yaptığın işi sevmemenin en büyük nedeni onu senin seçmiş olmaman diyebilirim. Çoğu zaman anne veya baba yönlendirmesi ile seçilen meslekler sorun yaratabiliyor.

Bu mesleği sen seçmişte olabilirsin. Ama bu yine de seni mutlu etmemiş olabilir. Çünkü aslında içinde çok farklı bir meslek olabilir. Evet menkıbende saklı bambaşka bir yetenek seni bekliyor olabilir. 

Julia Roberts mesela mesleği dondurmacılıktı. Brad Pitt maskotluk yapıyordu. 

Aynı zamanda ünlü bir psikolog kendisine gelen iş adamlarının iş değiştirme isteklerinin çok olduğunu anlatmaktadır. 

O halde yaptığımız işlerden memnun değilsek neden çalışıyoruz. Cevabı basit gibi para değil mi? 

Aslında öyle gözükse bile cevabı para değil. Evet para gerçekten değil. Cevap yetersiz hissetme.

İnsanın çalıştığı işte yükselmesini para ile ilişkilendiren kişilerin en büyük yanılgısı bu. Asıl durum tamamen duygusal :) Ama bu gerçekten böyle. İnsanların %70'e yakını için bu dediğim geçerli. 

Biz para için çalışıyor gözüksek bile duygusal olarak yaşayacağımız yetersiz hissetme ile başa çıkamayacağımız için çalışıyoruz aslında. 

Pek çok iş adamı çok zengin olsa ve çalışmaya ihtiyacı olmasa bile yetersizlik duygusundan kaçmak için çalışıyor. 

Yetersizlik Duygusu Nedir? 


İnsanlar genellikle bir işte çalışmadıklarında çevrelerinden gelecek sinyallerden etkilenirler. Kısaca bu duygu başarının önünde yolculuk eder. Ben başarısızsam bunun sebebi yapamadığımdan değil yapamayacağımı düşünmemden kaynaklanır. Biraz karışık anlatmış olabilirim. Bu bir yarışmada şu şekilde yarışa çıkan bir yarışmacıya benzer. "Ben asla bu yarışı tamamlayamam çünkü iyi değilim" İşte yarışa çıkmadan yetersizlik duygusu onu yenmiş bulunuyor. 

İnsanların işlerine dört elle sarılmalarının temel nedeni bu duygu ile başa çıkmayı ve onu yenmeyi bilmemektir. 

Yaptığın işi sevmiyorsan ne yapmalısın?

1- Yeteneğini keşfet. İnsanlar bunu tam olarak anlayamıyor. Ama bu bir ip cambazının ipte yürümesi gibi bir şey değil. Bu yetenek mesela ikna kabiliyeti olabilir. Soğuk kanlılık olabilir. Pratik zeka olabilir. Çok iyi bir konuşmacı olmak olabilir. Bu yeteneğiniz sizinle birlikte orada. Aileniz ve çevreniz çoğu zaman bunu söylemişte olabilir. Tamamen gizli tutmuşta olabilirsiniz. 

Hadi hep birlikte açığa çıkaralım

2- Kendine izin ver. Pek çok insan o kadar çok kendini kuşatmış durumdaki şaşırırsınız. İnsanlar sürekli olarak kendilerine yasaklar koymaktalar. Ama bu sadece gelişimlerini engelliyor. O halde kendine izin vermeyi öğrenmelisin. Bunu yapmanın en kolay yolu ise meditasyon ile olabilir. İnsan kendi içinde bir yolculuğa çıkmadan kendi hayatını değiştiremez.

3- İşini neden seçtin. Yoksa o mu seni seçti. Çoğu insan hayallerindeki mesleği yapmıyorlar. Üniversite mezunu olmak ve lise mezunu olmak fark etmiyor. İnsanlar genellikle geçinme derdine düştükten sonra mecburi mesleklere adım atıyorlar. Bu meslekler onların hayallerindeki işler değil. O halde ayağa kalkmalı ve hayalindeki iş için bir adım atmalısın. Bunu gerçekleştirmek için bir plan yapmalısın.

4- Mutluluk sana ilham verir. Mutlu olduğun zaman ve iyi hissettiğin zaman çok daha doğru seçimler yaparsın. Kendin için iyi seçimler yapmaya başladığında ise hayalindeki meslek için bir adım daha atmış olursun.

5- Zamana yay. Ne kadar aceleci olursak o kadar işler karışabiliyor. Bir plan yaptıysan bunu zamana yay ve enerjini yüksek tut. 

6- Asla pes etme. Biliyor musun bu bir yetenektir. Pes etmeyen ve vazgeçmeyen insanlar büyük bir yeteneğe sahiptirler. Onlar aptalca kendilerine inanırlar ve bu yüzden başarılı olurlar. Aptalca bir şekilde kendine inan.

7- Yaptığın işi sev. Bu da ne demek? Bu tamamen senin için büyük bir adım. Yaptığın iş ne olursa olsun önce sev ve mutlu olmaya odaklan. Mutlu olduğun zaman göreceksin evrene titreşim yayacak ve asıl istediğin işi çekeceksin. 



 

Yaptığım İşi Sevmiyorum Ne Yapmalıyım? 7 Adım ile Reviewed by bilgierdemdir on 23:17:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.