Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatını Sevmek İçin 10 Kesin Yol

hayatı sevmek için yollar

Çoğumuz yaşadığımız hayattan pekte memnun sayılmayız. Hayatımızı sevmek için isteklerimizin olmasını bekleriz. Fakat hayat isteklerimizin dışındadır. O bizim yaklaşımlarımızla ilgilidir. Hem kendimize hem hayata bakış açımızla ilgilidir. Kendinizi hayatı sevmek için yollar ararken bulduysanız bu yazımız tam size göre.

#1 Güzel Bir Gün
Her sabah kalktığınızda şunu söyleyin "bugün güzel ve huzurlu bir gün". Pencerenizi açın ve temiz bir hava alın. Eğer vaktiniz varsa çayınızı demleyin ve güzel bir kahvaltı yapın. Hayatta başlangıçlar önemlidir. Her gün yeni bir başlangıçtır. Hayat sizin için her gün yeni bir başlangıç verir. Beğendiğiniz şeyler kalır. Beğenmediklerinizi ise değiştirme gücü sizdedir.

#2 Mükemmel Diye Bir Şey Yok
Arkadaşım harika yemekler yapardı. Ama bir türlü istediğim gibi olmadı derdi. Biz yemeklerine bayılırdık. Ama o asla iyi yemek yapmadığını söylerdi. Hayatta bunun gibidir. Mükemmel olmasını bekleyemezsin. Çünkü hayat hiç bir zaman mükemmel olmayacak. Öyle bir anlayış ancak Cennet gibi bir yer için geçerli olabilir. Hayatı sevin ve onu tüm dağınıklığıyla sevin...

#3 Karşılaştırmayı Bırak
İnstagram da insanların hayatlarına bakarken karşılaştırmamak elde değil değil mi? Ama bunu her yaptığında negatif bir enerji ile kuşatılıyorsunuz. Huzurlu olmak için karşılaştırmayı bırakmalı ve hayattaki ideallerin için mücadele etmelisin.
[post_ad]
#4 Mücadele Ruhu Edin.
Hayatı sevmek için mücadele ruhunun olması gerekir. Mücadele etmediğin sürece hep kaybedenler köşesinde oturacaksın. Mücadele ruhu kazanabilirsin. Bunun için kendine inanman yeterli. Hayatta atacağın adımları bu güç ile atabilir ve hayatı sevebilirsin.

#5 Hayat Sıradandır.
Hayat kendi içinde bir mucize olsa da temelinde yaşam sıradandır. Büyük balık küçük balığı yer. Okul bitince iş bulma ve evlenme, çocuklar ve sonra "the end" diyebiliriz. Ama bu onu sevilmeyecek bir şey yapmaz. O sıradanlıkta mucizeler saklıdır da ondan. İlk işinizdeki ilk gününüz asla sıradan değildir. Çocuğunuz ilk adımları da öyle.

#6 Şimdiye Odaklanın.
Hayatın en güzel yanı şu andır. Geçmiş anılarınız tabii ki değerlidir. Ama şu anı bir daha yaşayamayacaksın. Şimdiye odaklanmak hayatı sevmeyi kolaylaştırır. Umudunuzu arttırır. Gelecek kaygınızı azaltır.

#7 Aile ve Arkadaşlar
Hayata anlam katan en önemli şeyler. Hayatımızın çoğunu onlarla geçiririz. Aile bize pek çok şey verir. Güzel bir hayat için ailemize ve arkadaşlarımıza değer vermeliyiz.

#8 İstekler için Yaşamak
Çoğumuz bu hatayı yapıyoruz. İsteklerimiz doğrultusunda mutlu olabileceğimize inanıyoruz. Ama gerçek isteklerimiz değil yaşadıklarımızdır. Hayata karşı tutumumuz bizi mutlu eder veya üzer. İstekleriniz olmuyorsa bu hayatla ilgili değil. Bu sizinle ilgili. Hayatı her anıyla sevebilirseniz mutluluk her daim sizinle olur.

#9 Seçim Sizin.
Yaşanan bir olayda yaşayacağınız duyguyu tamamen siz seçiyorsunuz. Bu geçmiş deneyimlerinizde ki seçimlerinizle ilgili tabii ki. Ama her zaman seçme şansınız var. Yaşanan olaylara bakış açınız hayatı nasıl yaşayacağınızı ortaya koyar...

#10 Kendinize Zaman Ayırın.
Ben meditasyonu öneriyorum. Zihninizi dinlendirin. Uzanın ve sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Rahatlatıcı egzersizler yapın veya bir yarım saat kestirin. Ama mutlaka seveceğiniz şeylere zaman ayırın. Bu sizin bakış açınızı değiştirecek bir eylemdir.
>>>Farkındalık Meditasyonu

Hayatını Sevmek İçin 10 Kesin Yol Reviewed by bilgierdemdir on 11:38:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.