Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yürüme Meditasyonu İle Enerjinizi Değiştirin.



Meditasyon zihni serbest bırakma ve düşüncelerden arındırma tekniğidir. Bir yere oturarak nefes izleme teknikleri ile zihindeki düşünce yoğunluğundan arınılır. Peki bunu yürürken uygulayabilir miyiz? Aslında yürümek beden için olduğu kadar zihin içinde harika bir egzersizdir.

Yürümek aklın rahatlamasına ve düşüncelerden arınmasına yardım eder. Farkında olmasakta yürürken meditatif bir hale gireriz.


Yürüme Meditasyonunu Yapmak için 5 Adım

1- Ne Kadar Yürüyeceğinizi Tespit Edin.
Yarım saatlik bir yürüyüş ile başlayın. Gün içindeki yoğun düşüncelerden kurtulun ve zihninizi yürüyüşe adapte edin.

2- Bedeninizi Gevşetin.
Yürümeden önce basit gevşeme hareketleri yaparak bedeninizi hazırlayın.

3- Zihninizi Yormayacak Yerler Tercih Edin.
Doğa yürüyüşleri bu yüzden harikadır. Doğa yürüyüşünde zihninize güzellikleri doldurursunuz. Tabii temiz hava da bonus olarak size döner.

4- Aklınızı sadece yürüyüşe ve doğaya verin.
Pek çoğumuz yürüyüş yaparken günlük sorunları ve problemleri düşünürüz. Ama meditasyon yürüyüşünün temel amacı zihni boşaltmak ve arındırmaktır.

5- Zorlamayın.
Zihninizi bir şeye zorlarsanız başarılı olamazsınız. Bunun yerine süreyi uzatmaya çalışın. Her gün bu yürüyüşleri yaptığınızda kolayca meditatif hale gireceksiniz.


Araştırmalara göre Psikolojik Problemlerle boğuşan insanlarda yürümek büyük bir yarar sağlıyor. Yürümek mutluluk hormonu salgılanmasını tetikleyebilir.



Yürüme Meditasyonu İle Enerjinizi Değiştirin. Reviewed by bilgierdemdir on 12:43:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.