Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Farkındalığın Hayatınıza 5 Büyük Faydası


Farkındalık; hayatımızda çok önemli bir eylem aslında. Çoğumu Farkındalığın faydalarını tam olarak anlamıyor ve bu yüzden hayatımıza dahil etmiyoruz. Farkındalığımızı arttırdığımızda yaşayacağımız harika şeyler olur.


Farkındalık zor değildir. İhtiyacımız olan tek şey farkındalık yapmamız gerektiğini hatırlamaktır. Sharon Saltzberg

Farkındalık Nedir?

Farkındalık dediğimiz şey temelde çok basit bir algılama olayından ibarettir. Anda yani şimdide olma durumudur. Temelde basit bir algı olayı olan bu farkındalık eylemi beynimiz alışık olmadığı için çok zorlayıcı bir deneyime dönüşür.

Yapmanız gereken anın farkına varmaktır. Eylemin ilk adımı budur. Şu an bu yazıyı okurken yapmanız gereken şey bu yazıya odaklanmak ve anı yaşamaktır. Pek çoğumuz bir şeyler yaparken başka şeyler düşünürüz. Bu düşünme durumu bizi asıl yaptığımız şeyden uzaklaştırır.

>>> Bu 10 Teknik Farkındalığınızı Arttıracaktır.

Farkındalığınız 5 Büyük Faydası


>>>Farkındalığı yapmak için 5 Büyük Teknik
1- Kaygılarınız ve Stresinizi Azaltabilir.
Farkındalık bir düşünce kontrolüdür temelde; Düşünceler ise kontrol edilmediklerinde sizi kontrol etmeye başlarlar. Farkıdalığı doğru kullanan kişiler kaygı ve stresten uzaklaşabilirler.

2- Hissettiğin Duyguları Tam Anlamıyla Yaşar ve Kontrol Edersin.
Pek çoğumuzun farkında olmadığı şey duygularımızın akışıdır. Öfke duygusu mesela çoğumuz bu duygunun kontrolüne geçebilir ve istemediğimiz şeyler yaparız. Sonradan pişman olacağımız şeyler. Farkındalık ile öfke duygusunu izlediğimizde duygu orada barınamaz ve yok olur.
[post_ad]
3- Olayların Altında Yatan Gerçeği Fark Ederler.
Düşünceler ile boğulmamış bir zihin size fayda sağlar. Farkındalığın faydalarından biri de zihnin kontrolünü elinize almanızdır. Bu size çevrenizi izlemeniz ve olayları fark etme gücü verebilir.

4- Odaklanma Kabiliyetleri Çok Artar.
Anın (şimdinin) içinde kalan bir insanın konsantrasyonu çok artar. Bu konsantrasyon sayesinde iş hayatında ve günlük yaşamda büyük problemleri ve sorunları kolaylıkla çözerler.

5- Akıl ve Beden Sağlıklarını Daya İyi Korurlar.
Şimdinin içinde olan insanlar ne yediklerinden tut ne düşünüldüğüne kadar her şeyde kendilerini korur ve güzelleştirirler. Farkındalık hayatın akışını güçlendiren harika bir tekniktir.


Farkındalığın hayatınıza çok büyük faydaları vardır. Biz 5 tane önemli faydasını yazdık. Farkındalık tekniğini bir an önce hayatınıza dahil etmenizi tavsiye ederiz.


Farkındalığın Hayatınıza 5 Büyük Faydası Reviewed by bilgierdemdir on 19:29:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.