Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Ruhsal Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir


Ruhsal zekayı şu şekilde tanımlayabiliriz. Bilgeliği, merhameti, dürüstlüğü, anlayışı, sevgiyi ve yaratıcılığı biçimlendirilmiş olarak ruhsal anlayışla (öz benlik ile) yüksek zeka ile kavrayıştır. Kısaca yüksek bir anlayış ve sevgidir. Ruhsal zeka duygusal ve zihinsel zekanın bütünüdür. Ruhsal zekayı anladığımızda bütüne ne kadar yakın olduğumuzu da anlarız.


Ruhsal zeka bütünlüktür. Her şeyin bir bütünün parçalarından oluştuğunu anlamaktır. Yüksek bir anlayış ve sevgi duygusu yaşar insan. Sadece insana değil tüm canlılara karşı büyük bir sevgi hisseder.

Ruhsal Zeka= Varlık(Zeka+Benlik) denklemi ile açıklanabilir. Ruhsal zeka canlılarda vardır ve zeka ile benliğin bütünlüğünde oluşur. "Ruhsal zeka nedir(spiritüel zeka sq nedir)"  dediğimizde onun bir yöndende farkındalık olduğunu unutmayalım.

Ruhsal Zeka Nasıl Geliştirilir?

1- Adım 
Farkındalıktır. Farkındalık orada olabilme ve şimdinin gücüne kavuşabilmektir. Çoğumuz otomatik pilotta yaşamaktayız. Bu farkında olmadığımız anlamına geliyor. Yaşamın ve yaşadıklarımızın farkında değiliz ne yazık ki >>>Farkındalık Nedir? 

2- Adım
Empati. Karşınızdaki kişiyi anlamak ve kendinizi onun yerine koymak diye açıklayabiliriz. Ne kadar çok anlarsak o kadar çok algılar ve hissederiz. >>> Empati Nedir?
[post_ad]
3- Adım 
Sevginin gücü. Eğer ilk iki adımı yaptıysak şunu fark ederiz. Her şey sevgi enerjisine bağlıdır. Aslında her şey sevgidir.
Gerçek aşk’ı bilen kalp bir damla suya bile hürmetle bakar. Mevlana
Sevgi büyük ve güçlü bir enerjidir. Dahası ruhsal enerjinin kaynağı sevgidir.


Ruhsal Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir Reviewed by bilgierdemdir on 21:31:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.