Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Empati nedir ve Neden Empati yapmalıyım?


Önce ilk soru ile başlayalım. Empati karşıdaki kişinin hislerini, duygu durumunu ve düşüncelerini anlamak ve kısaca kendinizi onun yerine koymaktan ibarettir. Gayet kolay bir yöntemdir.
Karşıdaki kişinin hislerini anlamak onunla daha kaliteli bir iletişim kurmanızı sağlar.
Empati yapmak bu kadar kolay ve basitse neden kimse kimseyi anlamıyor. Ego diyebiliriz. BENLİK kaygısı ve bencillik duygusu yüzünden insanlar birbirlerini anlamaz ve sadece kendi fikirlerini empoze etmeye çalışırlar. Çoğu zaman karşıdaki kişiyi dinlemekten çok ne cevap vereceğiz diye düşünürüz. Karşıdaki kişi diyorum ama Empatinin asıl işi o kişiyi karşınıza değil yanınıza almanızdan geçiyor. Empati kolay bir yöntemdir. Kısaca o ne düşünüyor ne hissediyor hissiyatından başka bir değildir. Peki neden Empati yapmalıyım. 5 NEDEN yüzünden empati yapmalısınız.

1- İlişkilerinizi iyileştirmek için...
 İlişki dediğimiz zaman sadece evlilik gibi düşünmeyin. Tüm hayatınızda var olan ilişki çemberinden bahsediyoruz. Evlilik, İş hayatı, Aile, Arkadaşlar, Komşular, Toplum ve diğer her şey market çalışanı, servis şoförü vs dahil bunun içinde. Empati yaparsanız kopuk yaşadığınız ilişkiler iyileşecek ve sağlıklı bir iletişiminiz olacak.

2- Daha iyi anlamak için
Onun ne hissettiğini bilmeniz onu anlamanıza çok büyük yardımı dokunur.
[post_ad]
3- Daha iyi anlatmak için
 Karşınızdaki kişiye kendinizi anlatmanıza çok büyük yardımı dokunur

4- İletişimi iyileştirmek için
Sağlıklı bir iletişimin ana kaynağı empatidir. İletişim kurmak hayatımızın vazgeçilmez unsuru. Eğer karşımızdaki kişi gibi düşünür isek sağlıklı bir iletişim kurabiliriz.

5- Kendinizi keşfetmek için
Hayatınızdaki gayenizi keşfetmede büyük bir adım olabilir. Kendinizi başkalarının penceresinden görmek gerçek sizi keşfetmek için büyük bir fırsattır.

En önemlisi Empati yaparsanız insanlara karşı anlayışınız güçlenir. Hayata geniş bir açıdan bakarsınız...

Bunlar da ilgini çekebilir.

Depresyondan kurtulmak için 3 yöntem

Şaşırtacak 20 kişisel gelişim gerçeği

Affetmek için 5 neden

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Empati nedir ve Neden Empati yapmalıyım? Reviewed by bilgierdemdir on 17:24:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.