Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Hayatı kendiniz için kolaylaştırın 10 yöntem



Bu hayatta en çok kendimizi üzüyoruz. Çok fazla çalışıyor ve çok düşünüyoruz. Ama bir şeyi unutuyoruz kendimizi anlamayı ve dinlemeyi. Ailemiz, işimiz veya derslerimiz ve diğer tüm her şey olurken kendimize vakit ayıramıyoruz. Kendimizi anlamaya ve fark etmeye vaktimiz yok gibi.

Tüm bunların yanında hayatı kendimiz için zorlaştırıp duruyoruz. Hemde nasıl bir zorlaştırma. Pek çok iş yükünü sırtlayıp sonrada altından kalkamıyoruz. Güneşli bir günde üstümüzdeki bulutlarla dolaşıp duruyoruz.

Peki hayatı gerçekten kolaylaştıracak 10 yöntem önersem size...

Her zaman yapmakta olduğunuz şeyin kolay olduğunu düşünün; böyle düşünürseniz , gerçekten kolay olacaktır. Emile Coue
Her şeyi ait olduğu yere koyun.
Her eşyanın bir yeri vardır ve bu eşyaların bir düzeni ama bu söylediğimi sadece eşya olarak düşünmeyin. Her şeyin bir yeri vardır. İnsanlarında yerleri vardır. Önce eşyalardan başlayın ve eşyalarda bir düzen sağlayın.
Düzenli olmak mükemmel bir kolaylık sağlar size. Sonra sıra hayatınızdaki insanlara gelsin. Onları da hak ettikleri yerlere koyun. Yaşamınızda bu sayede pek çok kolaylık elde edeceksiniz.

Planlı hareket edin.
Planlı hareket ne demek? Aslında daha önceden düşünülüp yapılan şeyler plana girer. Plan yapın ve planlarınıza uyun. Plansız hareket etmek hayatı zorlaştıran en büyük sıkıntılardan biridir.
[post_ad]
Borçlarınızı ödeyin.
Yeni bir elbise daha almayın onun yerine mevcut borçlarınızı ödeyin. Taksitlerinizi kapatın ve yeni taksitlerden uzak durmaya çalışın.

Sağlığınıza dikkat edin.
İyi beslenin ve spor yapın. Unutmayın sağlık en önceki etkendir. Eğer iş hayatınız sağlığınızı etkiliyorsa mutlaka değişiklik yapın.

Hayatınızdaki fazlaları çıkartın.
Kullanmadığınız eşyaları depoya kaldırın veya satın. Hayatınızdaki yükleri azaltın. Az eşya çok huzur demektir. Düşüncelerinizde ki fazlalıklardan kurtulun. Hayatınızda fazlalık yapan insanlardan kurtulun.

Dinlenin ve bunun için zaman ayırın.
Çevremde bazı insanlar dinlenmeye hiç zaman ayırmıyorlar. Uzmanlar her şeyden uzak (televizyon radyo vs) bir yatağa uzanıp (cep telefonu olmadan) sadece dinlenmeye odaklı bir saat geçirin diyor.

Para biriktirin.
İnanın hayatınızı kolaylaştıracak bir diğer şey birikiminizin olmasıdır. Birikimleriniz sayesinde istediğiniz şeyleri daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

Not tutmayı alışkanlık haline getirin.
Aklınıza gelen şeylerden tutun, yapılacak işlere ve alışveriş listelerine kadar cebinizde bir not defteri bulundurun veya akıllı telefonun özelliğini kullanın.

Hayallerinize inanın ve gerçekleştirmek için cesur olun.
Farkında değilsiniz belki ama hayallerinizi gerçekleştirmediğiniz için zorluk çekiyorsunuz. Cesur olmadığınız için çok çalışıyor ama başaramıyorsunuz. Hayallerinizi gerçekleştirecek güç içinizde saklı hadi durmayın keşfedin o gücü.

Yarın için vermeniz gereken kararları akşamdan alın.
Bugünün işini yarına bırakma diyelim kısaca. Elbise seçiminden çantanızı hazırlamaya ve diğer tüm yarına bıraktığınız işleri bugünden halledin ve rahat bir nefes alın. İş hayatında da kesinlikle öncelikli işlerinizi belirleyin ve bir an önce bitirin.

Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayın
Hayatı kendiniz için kolaylaştırın 10 yöntem Reviewed by bilgierdemdir on 20:53:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.