Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kişisel gelişim yazıları - Bilinmeyen gerçekler


Kişisel gelişim, hayatımızda amaçlarımıza ulaştıracak bir araç olarak çıkıyor. Pek çok insan, bir kez de olsa kişisel gelişim ile ilgili bir yazı okumuştur. Bu yazıların amacı sizi motive etmek ve hedeflerinize ulaştırmaktır. Başarı için şunu yap derler ve güçlü ol. Kendini başkalarından farklı gör. Senin, içinde bulunduğun çaresizlik hastalığına bir ilaç olmaya çalışırlar. Fakat bir şeyi unuturlar kişisel gelişim aslında bunların hiç biri değildir. Peki gerçekte kişisel gelişim nedir.

Acaba, tüm öğrendiklerimizin aksine kişisel gelişim İNSANLIK ile ilgili olabilir mi?

İnsan, farkında olmadan soyutlaşıyor. Duygularını bastırıp sadece mantığı ile düşünüyor. Uzay yolundaki "mr spak" gibi mesela. Söylenenler doğru, ama duygular işin içinde olmayınca anlamsız duruyor.

İnsan; diğer canlılardan çok daha üstün ve zeki. Bu dünyada bizden daha zeki bir canlı yok gibi. Belkide bir o kadar aptal bir canlı da yok. Birbirini yok etmeyi bırakın tüm dünyayı yok edebilecek bombalar yapan başka canlı yok mesela. Ya da türler arasında bu kadar savaş ve katliam yapan. Doğayı yok eden eko sisteme zarar veren ve küresel ısınmayı sağlayan başka bir canlı yok.

İnsan, diğer tüm canlılardan üstün ve ne yazık ki bu üstünlüğünü diğer tüm hayvanlara eziyet etmek için kullanabiliyor. Bilimsel deneylerde kullanılan canlılardan tutun. Güneş görmeden yaşayan tavuklara kadar. 

İnsanlık duygularını unuttu ve ben bir kişisel gelişim yazısı olarak bunu yazmayı uygun görüyorum. Çünkü Kişisel gelişim demek Yunus Emre demek Mevlana demek Şems-i Tebrizi demek. Ne olursan ol yine gel demek. Hepimiz kardeşiz demek. Hırslarına yenilen insanlar paranın esiri olurlar. Hayatları boyunca daha çok para için çalışır dururlar. Para insanı mutlu edemez. Para sadece bir araçtır asla bir amaç değildir... Mutlu olabilmek için özgür olmak gerekir.

Mutlu olabilmek için huzurlu olmak gerekir. İnsanlar duygularını yitiriyor. Medyada okuduğum haberlere bakıyorum. İntihar etmeye kalkan insana, hadi atla diyoruz. Dövülen insana kafamızı çeviriyoruz. Şöyle bakıyorum da çevreme ruhumuz çok satışa çıkmış ve kirlenmişiz.

Kişisel gelişim yazısı bekleyenler için özür diliyorum. Bence kişisel olarak gelişeceksek paramızdan çok insanlığımızı geliştirelim. İnsanlık ölüyor ve cenazesine kimse katılmıyor.

Ne okursan ve nerede okursan oku,
ister diplomanın üstünde ilkokul yazsın,
isterse bitirilmesi en zor üniversitenin adı.
İster birisi taştan çıkarsın ekmeğini,
isterse diğerinin adını taşlara yazdırsın yaptığı icadı.
Ama unutulmamalıdır ki insanlık;
fen bilimleri formüllerini ezbere bilmekte değil,
haddini bilmekte gizlidir.
Sonuçta kimin daha cahil olduğunu akıl değil,
sergilediği hoşgörü, terbiye, ve insanlık belirler.
Uğur Gökbulut

Kişisel gelişim yazıları - Bilinmeyen gerçekler Reviewed by bilgierdemdir on 18:38:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.