Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Tükenmişlik Sendromu için 5 teknik


Kaybetmiş hissediyorsun. Bitmiş ve tükenmiş, duygularını yitirmiş, bir boşlukta görüyorsun kendini. Yapılacak tek şey vazgeçmek ve kabullenmek. Çünkü artık hiç bir şey için mücadele ruhun kalmadı. Yılgın ve yorgun bir haldesin. Kaybettiğini kabul ettin.



Hadiii !

Bunların asıl sebebi vücuduna yayılan basit elementli hormonlar. Bitmedin böyle hissetmenin tek sebebi, egonun şu anda sana bunları söylüyor olması. Egon yani senin kişiliğin, aslında sen olduğunu iddia eden iç ses. Bence onu boş ver. Yıkılmış bitmiş mi olmak istiyorsun. Bugün öyle olabilirsin. Ama yarın için enerjini topla ve burada olduğunu vazgeçmediğini söyle dünyaya (ilk önce kendini beğenmiş egoya söyle bence)

Peki Ne yapabilirsin...


1- Neden böyle hissettiğini düşün.
Başarısız olmuş olabilirsin ya da yaptığın tüm planlar suya düşmüş olabilir. Kalk ve yeni planlar yap. Hayat sana bir söz vermedi. Hayat sadece sana verildi. Boks maçı gibi düşünebilirsin hayatı. Gong çalmadan hiç bir şey bitmiş sayılmaz. Kalk ve dövüş...

2- Kendine inan.
Motivasyonunu düşüren şey inancının azalması. Sana bir şey söyleyeyim mi yalnız değilsin hepimiz ama hepimiz aynı durumları yaşıyor ve bazılarımız bu duygudan kurtulamıyor. Ama kendine inanırsan yapabileceklerinin sınırı yok.
[post_ad]
3- Tekrar başlamaktan korkma
Bir işte başarısız olduğun zaman şöyle dememelisin "olmuyor, başaramıyorum" Edison 2500 başarısız denemesinden sonra şöyle diyebilirdi yeteri kadar denedik ama olmuyor. Ama öyle yapmadı ve bugünün teknolojisine büyük katkılarda bulundu. Sen neden denemekten korkasın ki...

4- Yaşın bir önemi yok
Çoğu başarılı adam genç yaşında değil 50 ile 70 li yıllarında başarılı olmuşlardır. Kısaca pasteur kuduz aşısını 60 yaşında buldu. Büyük buluşlar genellikle ileri yaşlarda bulunmuştur. Onun için her yaşta başarılı olabilirsiniz.

5- Kendine yükleme yap
Olumsuz düşünce bir ağacı yerinden sökebilir. Bunu ben söylemiyorum her hasat zamanı tarlalarını genişletmek isteyen solomon yerlileri söylüyor ve uyguluyorlar. Kendine olumlu şeyler yükle doğru ve güzel cümleler yükle. Buna olumlama diyoruz. Olumlamalar ve olumlu cümleler hayatını değiştirebilir....

:) Olumlu düşünce hayatınızı değiştirebilir...
>>>Olumlama ile ilgili bilgi
Kişisel gelişim sitesi bilgi erdemdir
Tükenmişlik Sendromu için 5 teknik Reviewed by bilgierdemdir on 20:11:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.