Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Olumlamalar ile İlgili Bilmediğiniz 10 Şey


Olumlamayı kısaca tanımlarsak kendinize söylediğiniz olumlu cümlelerdir diyebiliriz. Olumlama iç dünyamızdaki sorunlara odaklanmamızı ve onları olumlu düşünce ile yenmemizi sağlar.

>>> Detaylı bilgi için

Olumlama yaptıktan sonra şunu fark etmişsinizdir. Genellikle işe yaramaz gibi durur. Fakat bu 10 şeyi bilmediğiniz için olumlama istediğinizi vermez.

>>>Olumlama nedir. Video

>>>Affirmasyon ve Afformasyon tekniği

1- Olumlama zamana bağlı bir etkendir. Sorun ne kadar geçmişe dayanıyorsa olumlama o kadar geç etki eder. Kısaca çocukken geçirdiğiniz bir travma için olumlamayı uzun bir süre belli aralıklarla yapmanız gerekmektedir. Bu süreç bir yıl kadar sürebilir.

2- Olumlama hayat tarzınız olmadan işe yaramaz. Olumlu düşünceyi hayat tarzınız olarak belirlemelisiniz.

3- Olumlamanın işe yarayacağına inanmıyorsanız zaten işe yaramayacaktır. Unutmayın beyninizin iyileştirme gücü var. Fakat siz işe yarayacağına inanmazsanız o mekanizma asla devreye girmez.
[post_ad]
4- Olumlama bilince değil bilinçaltına hitap etmelidir. Olumlama yaparken çok sağlıklıyım deyip ardından bilincinizde nerem sağlıklı diye devam ediyorsanız, olumlama işe yaramaz.

5- Olumlamanın faydasını görüp bırakırsanız tekrar eski duruma dönmeniz kaçınılmaz. Dediğim gibi olumlama bir hayat tarzı olmalı. Olumlu düşünürseniz olumlu şeyleri çekersiniz.

6- 21 gün masalı. Olumlama belli aralıklar verilerek devam edilmeli 21 gün sözünü pek çok yerde duymuşsunuzdur. Bu sayı kesin bir sayı değildir. Mesela haftalık aralar veren kişilerde olumlama daha fazla fayda sağlayabiliyor. Bir insan 21 günde beyninde nöron bağlantı köprüleri oluşturabilir. Ama gerçek herkesin aynı güne bağlı olmaması. Kimi insan iki aydan sonra fayda görür. Kimi insan bir yıldan sonra...

7- Kendinizi olumlu cümlelerde bir kalıba zorlamayın. Cümleleri kendiniz bulun olumlu olsun yeter. Mesela hasta olmayacağım değil de sağlıklı oluyorum deyin şimdiki zamanı kullanın.

8- Olumlama sihir veya büyü değildir. Sadece bilinçaltınıza ulaşmanızı sağlayacak bir dolu anahtarlardan biridir. Kötü alışkanlıklarınızda ve diğer pek çok kötü huyunuzda kullanabilirsiniz. İsteklerinizde ve motivasyon arttırmada kullanabilirsiniz. Daha pek çok şey de olumlamayı kullanabilirsiniz.

9- Olumlama kesin işe yarar ve yaramaz diyemeyiz. Bu tamamen sizin nasıl uyguladığınıza ve ne kadar inandığınıza bağlı olarak değişecektir.
Olumlamada en önemli olan şey sizin işe yarayacağına olan inancınız ve güveninizdir.

10- Olumlamada aslında yanlış cümle diye bir şey yoktur. Doğru cümleler vardır. Ama içinizden gelerek söylediğiniz her cümle ve kelime sizi amacınıza ulaştıracaktır...





Joseph Murphy bilinçaltının gücü kitabında şunları söylüyor.
"Zihinsel zorlama ve aşırı çaba, endişe ve korkuyu göstererek dileklerinizin karşılığını almanızı engeller. Rahatlık işi çözer.

Zihniniz gevşediğinde ve bir fikri kabul ettiğinizde, bilinçaltınız bu fikri hayata geçirmek için işe koyulur.

Geleneksel yöntemlerden bağımsız düşünün ve plan yapın. Her sorunun bir cevabı ve çözümü olduğunu bilin.

Kalbinizin atışı, ciğerlerinizin soluk alışı ya da vücudunuzdaki herhangi bir organın fonksiyonları ile gereğinden fazla ilgilenmeyin. Bilinçaltınıza güvenin ve sık sık ilahi doğru eylemin gerçekleşmekte olduğunu ifade edin.

Sağlık duygusu sağlığı, zenginlik duygusu zenginliği doğurur. Siz ne hissediyorsunuz?

Hayal gücü en büyük yeteneğinizdir. Güzel ve iyi olanı hayal edin. Siz hayal ettiğiniz kişisiniz.

Uyku halinde, bilinç ve bilinçaltınız arasındaki çatışmalardan kaçının. Yine uyumadan önce, arzunuzun gerçekleştiğini tekrar tekrar hayal edin. Huzur içinde uyuyup keyifli uyanın.

Olumlama, öyle olduğunu söylemektir. Zihnin bu tutumunu doğru kabul ettiğiniz sürece, bunun aksi yönündeki bütün etkenlerden bağımsız olarak, dileklerinizin gerçekleştiğini görürsünüz."


Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir
Olumlamalar ile İlgili Bilmediğiniz 10 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 10:33:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.