Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Huzura kavuşmak için 7 anahtar




Huzur; her insanın ulaşmak istediği ama asla ulaşamadığı bir duygudur. Huzurlu insanlar genellikle çevrelerine de aynı enerjiyi verirler.Huzur ayrıca kişisel gelişiminizi de çok fazla etkileyecektir. Peki huzura ulaşmak ve huzur bulmak için ne yapabiliriz.



"Endişe hastalıktan daha fazla adam öldürür." Amerikan Atasözü

 1- Endişe

Huzurun düşmanı diyebiliriz. Huzurumuzu en çok kaçıran şey endişelerimizdir. Endişe genellikle bizim kendi kuruntularımızdan beslenir ve gerçekle yakından uzaktan ilgisi yoktur.

"Pahalı olduğunu düşündüğü bir lokantaya ailesi ile yemeğe giden adam, fiyatı ve gelecek hesabı düşünerek sürekli endişe içinde bekler. Hesap beklediğinden çok az gelir."
Eğer sürekli endişe duyarsak ne yemekten ne hayattan bir tat alamayız.

2- Gelecek kaygısı

Anın içinde olmadığımız sürece gelecek ilizyonu bizi derin şekilde hayattan izole eder. Hayat bize anı hediye eder gelecek ise tamamen bir hikayeden ibarettir.

3- Geçmiş sadece bir masaldır.

Geçmişe takılı kalıp yaşayan o kadar kişi var ki huzura kavuşamamanın en büyük sebeplerinden biri de budur. Geçmiş iyi veya kötü olsun bitmiştir. Artık hayata odaklanmak gerekir.
[post_ad]
4- Bir şeyler beklemek

Şu gerçekleşsin şöyle mutlu olacağım. Şu olsun şöyle rahat olacağım ve bunun gibi şeyleri söyler dururuz. Huzura kavuşmanın bunlarla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Huzur bunlara ihtiyaç duymaz. Anın tadına varmaya ihtiyaç duyar.

5- İç huzur için iç barış şart.

Çevremde hep kendine küsmüş insanlar görüyorum. Haliyle çevrelerine de küsüyorlar. Onun için önce kendinizle barışın ve hayatı kucaklayın.

6- Hayat sadece zenginlik ve maddiyat değildir.

İç huzurun anahtarı maneviyattır. Ruhani enerjinizi fark edin. Siz sadece beden değil aynı zamanda ruhsunuz. Siz yaşam ile ödüllendirilmiş enerjilersiniz...

7- Hayatı ve kendinizi tanıyın.

Hayatın ve kendinizin farkında olun. İnsanları ve yaşamı sevin. Az eleştirin çok taktir edin. İnsanlar ile empati yapın ve insanları anlamaya çalışın. Sadece kendi açınızdan değil tüm açılardan olayları değerlendirin. Hayatı olduğu gibi kabul edin. Fark edeceksiniz ki aslında huzursuz olmak için hiç bir neden yok. Kişisel gelişim sağlayabilmek için öncelikle kişisel bir birleşme sağlamanız gerekir. Çünkü iç dünyanızda ikiye hatta üçe bölünmüş göreceksiniz kendinizi.

"Bırakmayı öğren. Huzurun anahtarı budur." Buddha

Kişisel Gelişim sitesi...





Huzura kavuşmak için 7 anahtar Reviewed by bilgierdemdir on 10:24:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.