Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Daha Verimli Olmak İçin 5 Taktik


Hepimizin hayatı stres dolu, bu bilinen bir gerçek. İşte ve trafikte harcadığımız stres dolu zamanlar, bizi çileden çıkarmaya yetiyor. İşin kötüsü, bu yaşadıklarımız artık rutinimiz haline geldi.

Bazen hiçbir şey için yeterli zamanımız olmadığını bile düşünürüz.

Yeni bir kıyafet alacaksınız, zaman yok!

Yeni bir kursa yazılacaksınız, zaman yok!

Hiçbir şeye zaman yok!

Günde 24 saat var, belki 30 ya da 40 saat olsaydı bazı şeyleri yetiştirirdik diye düşünüyoruz.

Peki bu zaman olayını aşıp, daha verimli nasıl olabiliriz? Bunu başaranlar nasıl başarıyor?

Bunlar için şu 5 taktiği uygulayabilirsiniz:

1. Önceliklerinizi belirleyin.

Yapacağınız birkaç iş için bir önem sırası belirleyin. Hangi iş sizin için daha önemli? Hangisini şimdilik yapmasanız da olur? Bunları bulun. Bu önem sırasına göre hareket edin.

2. İradenizi geliştirin.

İşlerinizi sürdürmek için irade çok önemli bir olgudur. Daha düzgün işler çıkarabilmek için konsantre olun, iradenizi güçlendirin. Yaptığınız işin önem derecesi ne olursa olsun konsantreniz yüksek olursa o işte daha başarılı olursunuz.

3. Olumlu alışkanlıklar edinin.

Sağlığınızı düzenleyecek alışkanlıklar edinebilirsiniz. Bir spor dalına yönelebilirsiniz. Hayal gücünüzü çalıştıracak etkinlikler bulabilirsiniz. Sevdiğiniz konuları gözden geçirin. İçlerinden en sevdiğinizi seçip işe koyulun...

4. Yeme-içmenize dikkat edin.

Yemek kısmı özellikle önemli bir bölümdür. Çok acıkırsanız kan şekeriniz düşer, çalışamazsınız. Çok yerseniz de, yemek sonrası uykunuz gelir. Verimli çalışamazsınız. O yüzden kararında yemeniz lazım. Bu sadece çalışma hayatımız için geçerli değil, günlük hayatımızda da uymamız gereken bir durumdur.

5. Kontrol sorununu çözün.

Hayatımızda belli şeyler vardır. Kimisi kontrol edebildiklerimiz, kimisi edemediklerimiz. Kontrol edebildiklerinizi keşfedin ve kontrolü ele almaya çalışın. Kontrol edemediklerinizi de keşfedin. Onları ise kontrol etmeye çalışmayın. Zaten siz isteseniz de istemeseniz de onlar gerçekleşecek. Bu sayede hayatınızın kontrolünü ele alacaksınız.

Bilgi Erdemdir - Kişisel Gelişim Sitesi

Hayatın içinde stres olacaktır. Ancak, ondan nasıl etkileneceğiniz ve onu nasıl yöneteceğiniz, tamamen kendi seçiminizdir.
- Valerie Bertinelli

Benzer Konular:

Daha Verimli Olmak İçin 5 Taktik Reviewed by bilgierdemdir on 09:45:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.