Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Moralinizi Bozmamanız İçin Yapmanız Gereken 10 Şey


    Moralini yüksek tutarsan standartlarınızı daha çabuk değiştirir ve daha yüksek hedeflere gözlerinizi dikebilirsiniz. Bu hayatta moralinizin bozulması tamamen sizin bakış açısına bağlıdır. Biraz "boşverci" olmanın kimseye bir zararı olmaz. Özümüzde nasılsak aslında benliğimizde de öyleyiz. Fakat değişim sizin elinizde ve biz bunun için bu yazıyı yazıyoruz.

Size kendini aşmanız ve sınırlarınızı yükseltmeniz için, hedeflerinize ulaşmanızı sağlayabilmek için ve en önemlisi kendinizi keşfetmeniz için düşüncelerimizi aktarıyoruz. Bence moralini yüksek tutarsan her şeyi başarırsınız. İşte size 10 yöntem en azından biri kesinlikle size göre...


“Vücudumuzda kronik stresin neden olduğu şey moral bozukluğu değil, fiziksel yorgunluktur.” ~Richard Boyatzis


1. Limitlerinizi kabul edin.

Vücudunuz size “dur” derken sizin “devam” etmeniz, sizin için riskli bir durum olacaktır.

2. Enerjinizi çalan şeylerden uzak durun.

Çevrenizde sizin yaşam enerjinizi çalan insanlardan uzak durun. Bırakın onlar konuşsunlar. Onların işi bu, konuşmak. Canınızı sıkan faturaları bir an önce ödemeye çalışın. Evinizi temiz tutun, kirli bir yaşam alanı bütün enerjinizi çalacaktır. Taze meyve-sebze yemeye dikkat edin ve en önemlisi teknoloji ile aranıza bir çizgi çekin.

3. Kendi değerinizi bilin.

Kimsenin sizin hakkınızdaki görüşlerine aldırmayın, kendi değerinizi ilk plana koyun.

4. Destek istemekten çekinmeyin.

Yakınınızda güvendiğiniz bir dostunuzla iletişim kurmaktan çekinmeyin. Sorunlarınızı paylaşın.

5. Yardım isteyin, yardım edin.

Çevrenizdeki insanlara yardım edin, muhtaç durumda olanların yanında olun. Unutmayın iyilik ederseniz, iyilik bulursunuz.

6. Sizi mutlu, zengin ve güçlü edecek kararlar alın.

Mantıklı kararlar vermeye çalışın, yaşadığınız tecrübelerden dersler çıkarın. Düzenli uykuya dikkat ederek stres hormonu salgılamayı azaltın. Mutlaka kahvaltı yapın.
[post_ad]
7. Güneşe çıkın.

D vitamini almak için her gün mutlaka güneşe çıkın, dışarıda yürüyün.

8. Egzersiz yapın.

Haftada 3 gün egzersiz yapın. Hafif de olsa aksatmayın. Vücudunuzu zinde tutun. Egzersiz yaptığımızda vücudumuzda mutluluk hormonu salgılamasının arttığını unutmayın.

9. Fiziksel olarak riske gireceğiniz şeyler yapmayın.

Mutlaka yapmak zorunda olduğunuz bir şey için bile vücudunuzu riske atmayın. Hiçbir şey sizden önemli değil.

10. İçgüdülerinize güvenin.

Kendinizi dinleyin, iç sesiniz neyin doğru olup neyin yanlış olduğunu bilecektir.

Kişisel Gelişim Sitesi - Bilgi Erdemdir

Benzer Konular :





Moralinizi Bozmamanız İçin Yapmanız Gereken 10 Şey Reviewed by bilgierdemdir on 20:14:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Süper bir hayat felsefesi,çoğuna uyuyorum,fakat uyku pek bana göre değil,maalesef...Yazılarınızı gençlerin okumasını sağlamalıyız,gençlerin bu tavsiyelere ihtiyaçları var,teşekkürler,emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilek ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince çok kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Umarım birilerine faydamız dokunur.

      Sil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.