Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Yastığın Altına Sarımsak Koymak 5 Faydası

 

Yastığın Altına Sarımsak Koymak


Yastığın altına sarımsak koymak eski zamanlarda uygulanan bir yöntemdir. Sarımsak çok güçlü bir antioksidandır. Sarımsak için kötü ruhları kovduğu söylenir. 

Sarımsağın pek çok faydası vardır. Sarımsak Anadolu mutfağının vazgeçilmezidir. Özellikle Taşköprü sarımsağı çok faydalıdır. Yastığın altına sarımsak koymanın faydalarını gelin birlikte keşfedelim.

Bu konuyu da okuyabilirsiniz. Soğanı başucuna koyun

Yastığın altına sarımsak koymak


Yastığın Altına Sarımsak Koymanın 5 Faydası


1. Sarımsak Sivrisinekleri ve Diğer Böcekleri Kovuyor

Sarımsak, güçlü bir doğal böcek kovucudur. Sarımsağın doğal kovucu doğası, onu zararlıları bitkilerden uzak tutmak için mükemmel bir araç haline getirir. Sarımsak suyunun yapımı ve yönetimi kolaydır. Sebzelerde veya çiçekli bitkilerde kullanılabilir. Sarımsakları yastığınızın altında tutmak sivrisinek ve örümcek ısırıklarını önleyecektir. sivrisinekler nefes verdiğimizde karbondioksiti çeker, bu yüzden böcekleri kovmak istiyorsanız sarımsak yemek o kadar etkili değildir. Ama yastığınızın altında bir kaç diş sarımsak kesinlikle böcekleri uzakta tutacaktır.


2. Sarımsak Uykusuzluğu Tedavi Eder

Panik atak geçiriyor musunuz veya uyumakta güçlük mü çekiyorsunuz? Yastığınızın altına sarımsak koymak kesinlikle daha iyi uyumanızı sağlayacaktır. 

Bu çare eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Sarımsağın antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri vücut sıvılarını ve organlarını sağlıklı ve enfeksiyondan uzak tutar. Ayrıca kalbin ve beynin sağlıklı çalışmasına yardımcı olarak uyku döngüsünü düzenler. 

Sarımsak yerseniz magnezyum ve potasyum alımı yüksek olacaktır. GABA adlı bir kimyasal üreterek kaslarınızı gevşetir. GABA, vücudun sakinleşme zamanının geldiğine dair bir sinyaldir ve bir gecede gerçekleşen onarıcı çalışmaya başlayabilmeleri için beyin hücrelerinizi soğutur.


3. Sarımsak Bir Anti-Bakteriyeldir.

Taze, çiğ sarımsak, eski zamanlardan beri bakteri ve virüslerin etkili bir katili olduğunu kanıtlamıştır. bulaşıcı ajanların büyümesini gerçekten engelleyebilen ve aynı zamanda vücudu patojenlerden koruyan bir anti-bakteriyel ajandır. 

Bulaşıcı mikropların konakçı bir vücutta hayatta kalmasına izin veren iki enzim grubunu bloke edebilmektedir. Sarımsak vücudun içinde veya dışında enfeksiyonu önleyebilir. bu yüzden yatmadan önce yastığınızın altına sarımsak koymak sizi daha az hasta eder.


4. Sarımsak Daha İyi Nefes Almanızı Sağlar.

Bazı bileşikler sarımsak, ağız kokusundan ve hatta vücut kokusundan sorumlu olabilir. Bunlar Allisin içerir. Sarımsak ezildiğinde, mantar ve bakteriyel enfeksiyonlara karşı savaşan bir antibiyotik olan allisin'e dönüşür. 

Horlama ve nefes darlığına yastığın altına koyulan bir diş sarımsak iyi gelebilir. sarımsak tıkanmış burun kanallarını temizlemeye yardımcı olabilir, bu da dinlendirici bir uykuya yardımcı olur ve ayrıca 3-4 diş sarımsağı kaynar suda ezebilir ve buharı içinize çekebilirsiniz. eskisinden daha kolay nefes alacaksın.


5. Ruhsal Enerjinizi Yükseltecektir.

Sarımsağın eskiden beri bilinen bir faydası ruhsal olarak enerjinizi yükselteceğidir. Çünkü sarımsak kötü, negatif enerjiyi kovar. O auranıza güçlü bir kalkan oluşturur. Ruhsal olarak iyi olacaksınız. Nasıl mı? Yastığınızın altına bir diş sarımsak koyun ve farkı görün.

Yastığın altına sarımsak koymak faydalı bir eylemdir. Size ve bedeninize iyi gelecektir. Diyetinize uygunsa sarımsağı bol bol tüketmenizi tavsiye ederiz.

https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic

Yastığın Altına Sarımsak Koymak 5 Faydası Reviewed by bilgierdemdir on 15:27:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.