Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sıradan Bir İnsanın Sıradışı Hayatı | Doğru Soru Sormak

 Ne kadar yalnız kalsak bile aslında çok kalabalığız. Bir öğretmenim hayatımda aklıma kazınan şu önemli sözü söylemişti.

 Doğru cevaplar almak istiyorsan, doğru soruları sormayı öğrenmelisin. 

Pek çoğumuz almamız gereken cevaplarla uğraşırken, çoğumuzun yaptığı hataları yapıyoruz. Doğru soruları sormuyoruz. 

Peki bu hayatta bizi tanımlayan ve anlatan sorular nelerdir? Kimliğimizde yazılı olanlar mı? Tapudaki resmimiz mi? Arabamız mı? Bizim hedeflerimize ulaştığımızı söyleyen ama asla mutlu etmeyen ve içimizdeki yumruğu besleyen nedir?

Sıradan bir insanım ve sıradışı bir hayatım vardı? Pek çoğumuz bunun aslında farkında değiliz.

Sıradan hayatlarımızda aslında hepimiz sıradışıyız. İçimizde kainat saklı. Evet bilinen tüm evrendeki yıldızlardan daha çok nöron sahibiyiz. Bu şu sözü doğruyor.

Sen kendini küçük bir cisim sanırsın, ama en büyük âlem sende gizlidir. Hz Ali

 Sıradan bir hayat yaşayan biz insanlar sıradışı bir beyne sahibiz. Bunun çoğu zaman farkında değiliz. Ama o kuantum dünyasına açılan bir kapı. Onu anlamak ve çözümlemek şimdiye kadar mümkün olmadı.



Ne kadar karmaşıkta olsa onu anlayabilecek yine biziz. Özümüzde önce kendimizi anlamak burada çok önemlidir. Neden karmaşık ve sıradışı olan bu beyin aslında günlük ve sıradan insanlar ile var. 

Kimse tam olarak neden olduğunu bilmiyor. Atomlar sıradan gözüken dünyada sıradışı parçacıklar ve çoğumuz için bunların hiç bir anlamı yok.

Çünkü bunlar elektrik ve su faturasını ödemeye yardımcı olmuyor. Ama bir yerde yanılıyorsunuz. Doğru soruları sormaya başladığınızda cevaplar ile ödüllendirileceksiniz. 

Nasıl Doğru Soru Sorabilirim?

Bunu daha önce kimse öğretmemiş olabilir. Evet okulda bize soru sormayı öğretirler. Ama tamamen eğitime yöneliktir. Hayatımızda yönelik soruları hiç bir zaman sormayı bilemedik diyebiliriz. 

Peki doğru soru sormak için neler gerekir. 
Özgürleştirilmiş bir zihin...
Siz hiç bir yerde özgür değilseniz bile zihninizde özgür olabilirsiniz. Zihniniz tamamen size aittir. Bunu fark ettiğinizde hayalleriniz ve rüyalarınız size yardımcı olmaya başlayacaktır.

Sormanız gereken sorular var?
Onları sorun. Hayatınızı sorgulayın. Düşüncelerinizi... Fikirlerinizi.... İşinizi... Duygularınızı...
Sizi anlatacak her şeyi sıradanlaşmanız için vardır. Giysileriniz ve eşyalarınız siz sıradanlaşın diye var. Sıradan olabilirsin. Ama unutma zihnin sıradışı ve seni bekliyor...

Sıradan Bir İnsanın Sıradışı Hayatı | Doğru Soru Sormak Reviewed by bilgierdemdir on 23:07:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.