Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Kendini Sevmek Gerçek Güçtür.

kendini sevmek


21. Yüzyılda insanlar birbirinden uzaklaştılar. Ama en çok kendilerinden uzaklaştılar. Kendini sevmek bir eylem veya bir sonuç değildir. O her şeyin başlangıcıdır. İnsanlar başkalarının düşüncelerinin yansımasından dolayı kendilerine olan sevgilerini yitirmeye başlarlar.

Kendini sevmek narsisizm değildir. Kendini seven insan hayatında pek çok yönden kendini geliştirmeyi başarmıştır. Çünkü bu eylem insanın olumlu düşünmesine ve daha çok şeyi başarmasına yardımcı olur.

Akıl pek çok şey olabilir ama asla tam anlamıyla sizi temsil etmez. Çünkü biz sadece bedensel varlıklar değiliz. Biz enerji ve ruhuz. Bunu anlamak zaman ve tecrübe istiyor. Çevremizdeki her şey enerji ve dahası biz bunu göremediğimiz için yok değil.

İşte burada insan en çok kendini yaralar. Bir olayda ilk suçlu kendidir. Yaşanan hatalarda insan en çok kendini suçlar ve canını yakar kendinin. İşte kendini sevebilmek ve anlamak bu yüzden çok önemlidir. Mental sağlığınız için kendinize duyduğunuz saygı çok değerlidir.

Kendini Sevmek İçin Yapman Gereken 7 Şey


#1 Kendini Tanımak Kendini Sevmenin En İyi Yoludur.
Kendini bil der eski yazıtlar. Yunan filozoflar için en önemli tanımdır. Bir insan kendini bilirse değerini anlar. Hayatın eşsiz olması sizinde eşsiz olmanızı sağlar. Kendini tanıyan insan kendine saygı duyar ve kendini sever.

#2 Kendine İnanmak Gerekir.
Biz hepimiz sadece yaşıyoruz. Kendimize yüklediğimiz anlamlar ve etiketler genellikle bize başkaları tarafından yakıştırılan etiketler. "Yavaşsın" "Aptalsın" "Düşüncesizsin" gibi başkalarının kendi çıkarları için yarattığı fikirlerden ibaret. Fakat sen kendi potansiyeline inanırsan kendini sevmenin gerçek yolunu keşfedersin.

#3 Kendini Anlamak Önemlidir.
Kendini tanımak önemlidir. Bunu yaptığınızda kendinizi anlamaya başlarsınız. Kendiniz için neyi ifade ediyorsunuz. Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz. İşte burada devreye düşünceleriniz girer. Kendi iç dünyanızı ne kadar çok inceler ve analiz ederseniz o kadar çok anlayışınız artar. Kendinizi anladığınızda farklılıklarınızı da kabul edersiniz. Bazen bu farklılıklar sizin gerçek süper gücünüzdür çünkü.

#4 Hatalarınızı Kabullenmek Önemlidir.
Pek çoğumuz için zor olan budur gerçekte ve en çok kendimize kızmamıza bu hatalar sebep olur.
Aslında hatalarımızı kabul etmenin en kolay yolu hepimizin hata yapabilen canlılar olduğumuzu hatırlamamızdır. Hepimiz hata yaparız. Bu öğrenmenin en acılı yolu olsa bile hayatın bir düzenidir.

#5 Bilinçaltınız İle Barış İmzalamalısınız.
Bilinçaltı bizim farkında olmadığımız yönlerimizin toplamıdır. O bizi derinlemesine seven bir güçtür. O bizi tehlikelere karşı korumakla görevlidir. Bilinçaltımıza yüklediğimiz negatif inançlar ve düşünceler bizi kendimize karşı düşman yapar. İşte olumlamanın gücü burada devreye girer. Harika 500 olumlamayı hayatınıza mutlaka dahil edin.

#6 Hayallerini Takip Et.
İstemediğin bir işte 8 saatten fazla çalışırken mutlu olamıyorsan bu hayallerin için çalışmadığın anlamına gelebilir. Küçük adımlarla da olsa hayallerine doğru adımlar atmalısın. Hayallerini takip etmeni söylüyorum çünkü onlar seni sen yapan güzel şeylerdir. Hayallerini yaşamak senin kendini sevmenin yollarından biridir.

#7 Özgür Düşün.
Aklını serbest bırak. Baskılardan ve diğer her şeyden kurtul. Seni sen yapan gerçeği keşfet. Yaşamın içindeki huzuru bul. Bunu yapmak aslında çok kolay. Her şeyi gerçek anlamda gör. Derinliğe değil sadeliğe odaklan. Özgürce düşünmek insanın gerçek anlamda sorgulamasına yarar. Hayatı sorgula ama onu detaylandırma. Bir çiçeğin içindeki derin manayı filozoflara bırakmalısın. Sen çiçeğin rengine aşık olmalı ve kokusuyla huzuru hissetmeyi öğrenmelisin.

Şöyle düşünün. Siz bile kendinizi sevme gayreti göstermeyecekseniz; başka kim sizi sevmek için çabalayabilir.
Kendini Sevmek Gerçek Güçtür. Reviewed by bilgierdemdir on 22:36:00 Rating: 5

2 yorum:

  1. Merhabalar 🙂

    Yaşadığımız dünyada kendin olmak zor iş. Özellikle sosyal medya kullanımının artmasıyla insanlar eskiye oranla kendilerini daha az beğeniyor ve kendilerini sürekli değiştirmek için çabalıyorlar. Örneğin; vücudunu beğenen bir kadın sosyal medyadaki estetik reklamlarına maruz kaldığında bir anda acaba ben güzel değil miyim diye kuşkuya düşebiliyor. Bunu medya yönetiyor. İnsanlara kendilerini yetersiz hissettir ve tedavi şekli sun. Bu sistem yıllardır böyle işliyor. Oysa insan kendi olduğunda güzelleşir ve farklılık yaratır. Kendimizle barışmayı, farklılıklarımızın bilincinde olmayı, fırsatlarımızı görebilmeyi, kendimiz olabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor. İzniniz olursa ben de ‘’Kendin Olmak’’ üzerine bugün yazdığım yazımı okumanız üzere sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kendin-olmak-neydi/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Kendimi berbat biri gibi hissediyorum işe yaramaz yanlız ilişkiden yana hiç yüzü gülmemiş bişeyler yapmak için çaba sarf etmekten yoruldum hayatımda olumlu giden hiç bişey yok yapa yanlızım hayattan çok yoruldum insanlar beni sevmiyo buyüzden yaşama isteğim kalmadı

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.