Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Negatif Düşünceden Kurtulmanın Yolları

negatif düşünceden kurtulma

Negatif ve pozitif diye iki bölüme ayırabiliriz düşünceleri. Pozitif düşünce insanda huzuru ve motivasyonu sağlarken negatif düşünce genellikle depresyon ve strese neden olabilmektedir. Negatif düşünceden kurtulma belli tekniklerle mümkündür. Gelin bu tekniklere bir göz atalım.


Negatif Düşünceden Kurtulmak İçin 10 Teknik


#1- Bakış açınızı değiştirin.

Nedir bu bakış açısı? Öncelikle herkes olaylara aynı şekilde bakmaz. Birine çok zor gelen bir durum biri için sadece basit bir meseledir. Bakış açınız bunu belirler. Karamsar ve negatif bir düşünce sergilediğimizde çözülmesi basit problemler bile zorlaşır. Bazı insanları herkesten daha başarılı yapan olumlu bakış açılarıdır. Bir olay patlak verdiğinde olayın çözülebilecek yerlerine konsantre olun. İyi taraflarına bakın. Kendinize karşı problemleri büyütmeyin.

#2- Korkularını Yenmelisin.

Negatif düşüncelerin kaynağı genellikle korkularımızdır. Hiç kimse mükemmel değildir. Ama insanlar korkularıyla baş etmedikleri için stres yaşarlar. Kontrolünüzü koruyup düşüncelerinizi pozitife çevirdiğinizde harika işler başarırsınız. Korkularınızı yönetin ve duygularınızı dizginleyin. Eğer pozitif düşünceyi hayatınıza dahil ederseniz büyük işler başarırsınız.

#3- Kıskançlık ve Karşılaştırma duygusu.

Pek çoğumuzun yaptığı şey hayatımızı başkaları ile karşılaştırmadır. Bu duygu bizi negatif düşünceye çeker. O benden daha iyi veya onun her şeyi var gibi karşılaştırma cümleleri hayatımızı mahveder. Pozitif düşünmemizi engeller. Bunu yapmak yerine pozitif olumlama cümleleri kurmalıyız.
>>> Olumlama Cümleleri

#4- Kendine Güven.

Negatif duygu durumunun kaynaklarından biri de güvensizliktir. İnsan kendine güvenmediği için bu durumu yaşar. Pozitif düşünmek için güven duygumuzu sağlamak yeterlidir. Basit bir şekilde düşünürsek güvenilecek ilk insan kendimiz olmalıyız. Kendimize inanmalıyız. Hayallerimizin peşinden gitmeli ve mücadele etmeliyiz.

#5- Farkındalık.

İnsanlar sürekli aynı döngünün içindeler. Geçmiş anılar ve Gelecek kaygılar. Sonuç mu? Negatif düşünceden kurtulamıyoruz. Bu bizim için en büyük hatalardan biridir. Fakat şimdinin anın farkında olursak her şey değişecektir.
>>>Farkındalık Egzersizleri

#6- Meditasyon.

Anın içinde kalmanın en güçlü yolu meditasyondur. Meditasyon yaparak olumsuz düşüncelerden sıyrılır ve pozitif bir bakış açısı kazanırız. Meditasyon yapmak için farkındalığınızı arttırmalısınız. Nefes alışverişinizi izleyerek kolayca meditasyon yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken nefesinizi izlemek ve 10 dakika boyunca devam etmektir.
[post_ad]
#7- Liste Yazın.

Pek çoğumuz bir gün boyunca binlerce negatif düşünceye maruz kalırız. Bu yaşadığımız durum kolaylıkla değişebilir. Bunu ise her negatif düşüncenizi yazarak yapabilirsiniz. Farkındalığınızı arttıracak bu adımı mutlaka uygulayın. Bir not defterine her negatif düşünceyi not alın. Daha sonra bunların yerlerine pozitif cümleleri yazın.

#8- Bilinçaltının Derinliklerine İnin.

Bilinçaltımız bizi yönlendiren bir güçtür. O hayatımızı sürekli kaydeden bir mekanizmadır. Beynimizin farkında olmadığımız düşünce bölümüdür. Bilinçaltınızı pozitife yönlendirmek çok önemlidir. Bunun için negatif düşüncelerinizin sürekli farkında olun. Bilinçaltınıza pozitif cümleler iletin. "Ben Huzurlu ve Sağlıklı Bir İnsanım" gibi.

#9- Mutlu Şeyleri Hayatınıza Dahil Edin.

Çevreniz nasılsa sizde öyle olursunuz. Çamurun içindeyseniz çamur kaplanırsınız. Onun için negatif çevrenizde huzurlu kişiler bulun. Negatif insanlar sizi de negatife çeker. Gülen mutlu insanlar size de mutluluk verir.

#10- Kendini Eleştirmekten ve Suçlamaktan Vazgeç

Her şey senin hatan mı hiç bir önemi yok. Yıkılan her şeyin yerine yenisini yapabilirsin. Kendine güven ve kendini sev yeter ki. Hiç bir insanın seni üzmeye hakkı yok. Özellikle kendinin bunu yapmaya hakkın yok. Kendini eleştirmekten vazgeç. Bu hayat çok kısa ve başarabileceğin çok şey var bana güven.




Negatif Düşünceden Kurtulmanın Yolları Reviewed by bilgierdemdir on 13:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.