Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Düşünce gücüyle iyileşmek mümkün mü?

düşünce gücüyle iyileşmek

Newtonun keşfettiği fizik kanunları insanı bir makine olarak görür. Bir makinede bozulan parçaların yerine yenisini koyarsın veya tamir edersin. Fakat insana bir makine gibi bakmak doğru mu...Düşünce gücü ile iyileşmenin anahtarında bu fikir yatıyor aslında.

Fizik kanunlarının kesinliğini sorgulamamıza neden olan bir bilim dalı daha var. Kuantum fiziği bize her şeyin enerji olduğunu gösteriyor. Her şeyin temelinde atomlar var. Bu dünya fizik kurallarının dışında çalışıyor. Bu dünyada pek çok şey mümkün.

Eğer her şeyin temeli atomsa ve atomlar enerjiyse o zaman temelde bizde enerjiyiz. Biz bir şey düşündüğümüzde bir miktar enerji harcarız. Düşünce soyut bir kavram gibi durabilir. Ama biz onu düşünerek var ederiz. Düşünce beynimizde bir elektrik akımı ile nöronlar da oluşur. Düşünerek bir tür enerji ortaya çıkarırız.

Einstein der ki enerji asla yok olmaz.

Yapılan araştırmalar ölümcül hastalıklardan kurtulan hastaların ortak bir noktasını keşfetmiş. Bu ne mi. Yaşamaya duydukları arzu ve inanç. Evet yaşamla ilgili kesin bir düşünceleri var. Devam etmek istiyorlar. Yaşam için oluşturdukları bu düşünce yapısı onlara bir mucize veriyor.

Onların ölümcül hastalıkları yenmesini sağlıyor. Vücudun kendini iyileştirme gücü bir anda tüm gücüyle çalışıyor.

Kısaca düşüncemiz bedenimize ve gerçekliğimize etki ediyor. Hatta onu tamamen değiştirebiliyor. Bu tıp biliminde plasebo etkisi diye geçiyor.

Plasebo etkisi nedir?


Bilim adamları üç gruba ayırıyor 50 hastayı bir gruba gerçekten iyileştiren bir ilaç veriyorlar diğer gruba ise ilaç görünümünde şeker veriyorlar. Kontrol grubuna ise hiç bir şey vermiyorlar. İlaç alan grubunda %75 oranında iyileşme görülüyor. Şeker verilen ama onu ilaç sanan grupta da aynı orana yakın iyileşme sağlanıyor. Kısaca vücut o ilaçla iyileşeceğini düşününce iyileşiyor.

Peki bu kafa karıştırıcı duruma ne sebep oluyor. Bilim adamları bunu açıklayamıyor. Bu düşünce gücü ile ilgili bir durum. Beyin iyileşeceğine inandığı için iyileşiyor.

Düşünce gücü iyileşmenizde etken olabilir. Tıbbı tedavileri alarak ve doktor kontrolünde tabii ki.
Düşüncenizin ne kadar güçlü olduğunu basit bir deney ile gösterebiliriz. Size pembe bir fil düşünme desem ilk yapacağınız ne olur. Tabii ki onu düşünmek olur.

Kısaca düşüncelerimiz sadece aklımıza değil tüm bedenimize ve gerçekliğimize etki ediyor. Güzel düşünün güzel yaşayın.
Düşünce gücüyle iyileşmek mümkün mü? Reviewed by bilgierdemdir on 21:39:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.