Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Düşüncelerini Değiştir; Hayatın Değişsin.

düşünce gücü

Neyi düşünürsek ona odaklanırız. Odaklandığımız her şeyi hayatımıza çekeriz. Düşünceler bilinçaltımızı yönlendirir. Bilinçaltımızda hayatımızı. Düşüncelerimizi kontrol etmeyi öğrenmeliyiz. Bakış açını değiştirdiğinde baktığın şeyi değiştirirsin.

🧠Düşüncelerimizi bir tohum gibi düşünebilirsiniz. Her tohum bilinçaltı topraklarında kök salar. Kök saldıktan sonra onu değiştirmek çok zordur. Silmek ise imkansız. Bilinçaltımız düşüncelerimizi alır ve onları dünyamıza dahil eder. Bunun için reklamlar sürekli olarak bir ürünü tekrarlar durur. Amaç bilinçaltınızda bu ürünün yer etmesidir.

Dikkat edin bilincinizde değil bilinçaltınızda... Çünkü neredeyse her şeyin kararını bilinçaltı seviyesinde verirsiniz. Bunu fark etmemiş olabilirsiniz. Ama erkeklerin büyük çoğunluğu Annelerine benzeyen kadınları alırlar. Bu bilinçli bir karar değildir. Ya da farkında olmasak bile televizyondaki örnek gösterilen kişilere benzemeye çalışırız.

Hiç bilmediğimiz bir markayı o anda karar verip almamızın nedeni bilinçaltımızda bir yerlerde o markanın yerleştirilmesi olabilir.

DüşünIerimizin en iyi aynası, yaşamIarımızın akışıdır. F. Nietzsche
Düşüncelerimiz birer enerjidir ve tüm evren akışında büyük bir akışın içinde döner dururlar. Negatif düşünce tarzı zihnimizi ve bedenimizi yorar. Ayrıca negatif bir enerji kaynağına yönlendirir bizi. Korku, nefret ve kaygı bunlar o kaynaktan beslenir.

Enerjinizi sevgi ve pozitif kaynağa çevirdiğinizde hayatınızdaki karanlık dağılacaktır. Nasıl değiştirebilirim dediğinizi duyar gibiyim.

1- Olumlama yapın ve içinizden gelen her an tekrar edin. Olumlama yapmak insanı huzurlu ve mutlu yapar. Dahası bilinçaltı düşünce kayıtlarımızı değiştirmemize yardımcı olur. Bu vakit alan bir süreç olsa bile sonunda başaran siz olursunuz. Unutmayın suyun gücü kayayı delmez. Tekrarı deler.

2- Negatif Düşünce Günlüğü Tutun.
Bu biraz zor olabilir. Ama negatif düşüncelerden kurtulmanız size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bunun için farkındalığınızı arttırmalısınız. Gün içinde aldığınız notlarda göreceksiniz çok fazla negatif düşünce aklınızdan geçiyor. Bunu fark ettiğimizde pozitif düşüncelerimizi arttıracağız. Bu negatif düşünce gelince hiç bir zorlama yapmadan sadece pozitifini düşünün. Bu notlar size büyük fayda sağlayacaktır.

3- Negatif Düşüncelerin %87'si Gerçekleşmez.
Evet doğru duyduğunuz bir yıl içinde sadece %13 gibi kısımın gerçekleşme ihtimali var. Bu bir araştırmanın bir yıllık sonucu. Kısaca negatif düşünmek bize hiç bir şey kazandırmadığı gibi doğru çıkma olasılığı da çok düşüktür. Bunun için negatif bir düşünce aklınıza geldiğinde bunu da aklınıza getirin.

4- Gelecek Medyumluğu Yapmayı Bırakın.
Geleceği bilemezsiniz. Bu imkansızdır. Onun için bu kaygı dünyasından artık çıkın. Geleceği tahmin etmeyi çalışmak kaygı yaratmaktan başka bir şeye yaramaz. Onun için şimdi ki zamana odaklanın ve bu anda kalmayı öğrenin.

5- Düşünceleri Durdurmayı Çalışmayı Unutun.
Öyle bir şey mümkün değil. Zihninizi durduramazsınız. Çünkü o kalp gibi sürekli çalışan bir organ. Kalp nasıl kan pompalıyorsa, beyinde düşünce üretiyor. Bunu anlamak çok önemlidir. Meditasyon yaparken düşünceyi başka bir yere odaklarsınız.

Bu odaklama nefes olabilir veya bir müzik olabilir. Ama düşünce akışını durdurmak gibi bir şey yoktur. Onun için bunun yerine kafayı takmamayı öğrenin. Negatif düşüncenin yerine pozitif olumlu bir düşünce seçin. Unutmayın seçim yaptığınızda hayatınız değişecektir.

Hayatımız temelde huzurlu ve güzeldir. Biz hayatı bir ceviz gibi görüyoruz. Dışındaki sert kabuğuna çarptığımızda hayatı sert ve kırılmaz görüyoruz. Ama içine ulaşmayı öğrendiğimizde hayatımızı değiştirecek bir yemiş oluyor.  💯500 olumlama cümlesi mutlaka okuyun

Düşüncelerini Değiştir; Hayatın Değişsin. Reviewed by bilgierdemdir on 17:10:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.