Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Sosyal Medya Hayatımızı 7 Negatif Şekilde Etkiliyor

sosyal medyanın hayatımıza 7 negatif etkisi ile ilgili bir resim

Zararsız ve eğlenceli gibi duran sosyal medyanın hayatımıza etkileri var mı? Peki bu etkiler negatif mi pozitif mi? Sosyal medya hayatımızı nasıl etkiler? Size hayatınızda sürekli kullandığınız sosyal medyanın 7 negatif etkisini yazmak istedik.

Sürekli yaptığımız şey ne ise biz oyuz, o zaman mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır. Aristoteles


1- Sosyal Medya Verimliliği Azaltabilir.
Gün boyu neler oluyor diye sosyal medyaya bakarken buluyoruz kendimizi. Düşünürseniz bunu bazen o kadar sık yapıyoruz ki yaptığımız işleri etkileyebiliyor. Çok fazla bağımlılık haline dönüşebiliyor ve bu negatif bir etki yaratıyor.

2- Sosyal Medya Stres Yaratabilir.
Özellikle siyaset ve spor alanında sosyal medyadaki paylaşımlar genellikle tahrik edici ve kışkırtıcı olabiliyor. Bu bizde stres ve huzursuzluk yaratabiliyor.

3- Hayat memnuniyetimizi Düşürebilir.
Karşılaştırma dediğimiz bir durum söz konusu. Arkadaşlarınızın hayatında en güzel anları paylaşırken karşılaştırma yapıyorsanız bu sizde negatif duygulara yol açabilir.

4- Bütçenize Zarar Verebilir.
Sosyal medya tam bir pazar yerine dönüşebiliyor bazen. Sosyal medya satışları ile ve reklamları ile... Kendinizi kontrol etseniz de bu sizde negatif bir etki yaratabiliyor.
[post_ad]
5- Yararlı Alışkanlıklar Kazanmanızı Engelleyebilir.
Sosyal medya insanı çok fazla meşgul eden bir şey ve bu bazen bizim diğer konuları atlamamıza neden olabiliyor. İşte bu durumda sosyal medyayı azaltmamız gerekiyor. Güzel bir kitabın ve bir yürüşün keyfini hiç bir şey veremez çünkü.

6- Sosyal Medyada Yalan Haberlere Dikkat.
Bazı kişiler daha fazla yorum ve beğeni almak için sahte içerikler üretebiliyor. İnsanlar artık daha bilinçli fakat yine de dikkatli olmak ve başka kaynaklardan araştırmak gerekebiliyor.

7- Sosyal Medya Dolandırıcılarına Dikkat Etmek Gerekiyor.
Negatif bir durumda sosyal medya da dolandırıcıların çoğalmasıdır. Özellikle hesabı ele geçirip arkadaşınız gibi gözükebiliyorlar veya güvendiğiniz bir kurum gibi gözükebiliyorlar. Onun için çok dikkat etmek gerekiyor.

Sosyal Medyayı kötülediğimizi düşünebilirsiniz. Ama doğru kullanılırsa sosyal medya size fayda ve huzur sağlayabilir. Öncelikle az kullanmak ve bağımlı olmamak önemlidir. Sosyal medyanın zararları genellikle bilinçsiz kullanımdan kaynaklıdır. Yoksa sosyal medya kendinizi geliştirebileceğiniz bir mecraya dönebilir.Eğer isterseniz sosyal medya hayatınızı iyileştirebilir bile>>>Bu yazımızı mutlaka okuyun



Sosyal Medya Hayatımızı 7 Negatif Şekilde Etkiliyor Reviewed by bilgierdemdir on 13:04:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.