Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Ya Hep Ya Hiç Düşüncesi | Siyah Beyaz Düşünmek

siyah ve beyaz düşünmek | ya hep ya hiç düşüncesi ile ilgili bir yazı

Hayatımızda çoğu zaman ya hep ya hiç düşüncesini yaşıyoruz. Çoğu zaman bir konu hakkında siyah veya beyaz diyerek karar verebiliyoruz. Bu yaptığımız en büyük yanılgı aslında... Genellikle dünyadan korktuğumuz için olayları bu şekilde algılamak bize daha doğru geliyor.




Hayatımızı ya doğrudur yada yanlıştır düşüncesiyle problemleri daha büyük bir hale getiriyoruz. Bu düşünce tarzı bizim mükemmeliyetçi yönümüzle ilgili temelde. Ya mükemmel olmalı yada hiç olmamalı gibi

Hayat böyle değil. Hiç bir şey tam olarak mükemmel olamıyor. Bazı hatalar ve kusurlar hayatın içinde var oluyor. Onun için siyah ve beyaz düşünmeyin. Grilerinde farkına varın. Hayatın diğer tonlarının farkına varın. Kesin doğrular veya kesin yanlışlara odaklanmayın. Kesin olan tek şey hayatın içinde olduğumuz. 

Eğer mükemmelin altında bir duruma düşüyorsanız depresyon yaratabiliyorsunuz kendinize. Bu siyah beyaz düşünmesi ile ilgili aslında. 

Bir şeyi kaybettiğinizde ben başarısızım ve ben bir hiçim düşüncesi geliyorsa bu çarpıtılmış bir düşünceden geliyor. Ya hep ya hiç düşüncesinden.

Siyah ve Beyaz Düşünmeyi Durdurmak için 5 Yol

1 Savunmanızı indirin ve hata yapmayı kabul edin.
Bir arkadaşım "ben asla hata yapmam" derdi. Onun kadar hata yapan bir adam daha rastlamadım diyebilirim. Kendinize yapıştırdığınız etiketleri çıkarın. Hepimiz hata yapabiliriz. Kararlarımız o an doğru gibi dursa da yanlış olabilir. Onun için hata yapmayı kabul edin.

2- Genelleme yapmayı bırakın.
Bir olay başınıza geldiğinde diğer olaylarında çoğalacağını düşünürsünüz. Mesela bir işle ilgili negatif gelişme oldu. Şunu yapmayın benim iş hayatım hep kötü. Bu bir genellemedir ve çok berbat bir eylemdir.
[post_ad]
3- Olaylara geniş perspektiften bakın.
Yaptığımız siyah beyaz düşüncede en çok bunu yaparız. Olaylara sadece görmek istediğimiz açıdan bakarız. Bunu yaptığımızda ise ya hep ya hiç düşüncesine esir oluruz. Onun için olayları başkalarının açısından da değerlendirmeyi öğrenin.

4- Bir problem birden fazla yoldan çözülebilir unutmayın.
Bir olayın tek bir sonucu yoktur. Bir problemin tek bir çözümü olmadığı gibi. Olayları değerlendirirken tek bir sonuç beklemeyin. Ya evet ya hayır değildir dünya. Onun için problemlerinizde tek bir noktaya takılıp problemi çıkmaza sokmayın.

5- Hayat bu tüm olasılıklara açık olmayı öğrenin.
Hayat matematik problemi değildir. Bir olayda pek çok olası sonuç vardır. İşte bunlar siyah ve beyaz arasındaki grilerdir. Onun için kesin sonuçların olası başka sonuçları olacağını bilin.

Hayat siyah beyaz değildir. İnsanlar iyi veya kötü değildir. Pek çok renk vardır. Hayatın içinde ya hep ya hiç demekten vazgeçin. Göreceksiniz her şey daha güzel olacaktır. Bu yazımızı da hemen okuyun >>>Siyah beyaz düşünmeyi bırak




Ya Hep Ya Hiç Düşüncesi | Siyah Beyaz Düşünmek Reviewed by bilgierdemdir on 11:33:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.