Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Olumlama Nasıl Yapılır

olumlama nasil yapilir


Olumlama hayatımızdaki pek çok şeye yardımcı olabilecek güçtedir. Olumlama nasıl yapılır? Öncelikle olumlamanın ne olduğunu tam olarak anlamamız gerekmektedir. Olumlama nedir ve ne değildir? Bunu da yazımızda bulacaksınız.


Olumlama Nasıl Yapılır?

1- Olumlama Cümleleri Her Zaman Şimdiki zamanla kullanılır.

"Yapacağım" "Yaptım" değil "Yapıyorum" doğru olandır. " Her şeyi güzel yapıyorum" mesela

2- Olumlu Kelimeler ve Olumlu anlamlar içermelidir. (Pozitif Olmalıdır)

"Sigarayı içmiyorum" değil "Sigarayı sağlıkla bırakıyorum" Daha iyisi " Sağlık ve huzuru ciğerlerimde hissediyorum" diyebilirsiniz sigara kelimesi bile geçmezse daha olumlu anlam oluşur.

3- Devamlılığı olmalıdır.
Bir kere söylenip işe yaramasını bekleyeceğiniz bir şey değildir. Bilinçaltındaki kayıtları değiştirecek zamanı vermelisiniz.

4-Gerçekleşmiş gibi cümleler kurmak doğrusudur.
"Ben hayatımı değiştirebilirim" değil "Ben hayatımı değiştiriyorum bu gücü kendimde buluyorum" cümlesi daha doğrudur. Cümlelerinizi iyi düşünüp kurgulamanızda büyük yarar vardır.

Olumlama kuralları gerçekten basittir. Bir uzman yardımına ihtiyaç duymaz ve kendi cümlelerinizi yazabilirsiniz. En az 21 gün tekrar etmenizde faydalı olabilir. Kısaca hayatınıza dahil edip çıkarmamanız gerekir.


Olumlama Nedir?

Olumlama bir veya daha çok cümleyi tekrar etmektir. Olumlu cümleler kullanarak bilinçaltımıza kayıt girmeyi mümkün kılan basit ve güzel bir yöntemdir. Bilinçaltı veya Bilinçdışı bilincimizle aktif olmadığımız bölgelerdir diyebiliriz.

Organların çalışması gibi durumlar bilinçdışının etkinliğindedir. Bilinçaltımız çevremizdeki her şeyi kaydeder. Biz farkında olsakta olmasakta bu kayıtlar beynimizde saklanır. Olumlama cümleleri ile bilinçaltımıza olumlu ve doğru kayıtlar gireriz.

Beynin buna tepki vermesi biraz zaman alır. Bu süre 21 gün kadardır. Kısaca olumlamanın hayatımıza dahil olması için bu süreye ihtiyaç duyarız.

Bilinçaltımız karar almamızda ve hayatımızda büyük rol oynar. Hatta bilinçaltı reklamcılığı dediğimiz bir durum bile vardır. Bu bilincin algılayamayacağı şekilde objeler ve sesler ekleyerek bilinçaltına etki etme teknikleridir.

Bilinçaltını programlamak için kullanılacak yolların başında olumlamalar gelmektedir.

Olumlama Ne Değildir?

Olumlama sahte bilim değildir. Olumlama cümleleri pek çok bilimsel olaya konu olmuştur. Bilimsel olarak kabul görebilen bir tekniktir. Olumlama cümleleri sihirli değildir. Mucizeler beklememeliyiz.

Yani sigarayı bırakmak için olumlama cümlesi kullanıp üstüne sigara yakarsak bir faydasını göremeyiz. Olumlama cümleleri için birinden yardım almanıza gerek yoktur. Mantığı anlayınca kendiniz cümlelerinizi yazabilirsiniz.

Bazı Örnekler

  • Kariyerimi, aldığım her kararla daha da ileriye götürüyorum.
  • Hayalimdeki işte çalışıyorum.
  • Çalıştığım her günü seviyorum.
  • Kariyerim beni aileme yaklaştırıyor.
  • İşim bana finansal bolluk getirir.
  • İş arkadaşlarım benim etrafımda olmaktan hoşlanıyorlar.
  • Patronum yaptığım işe değer veriyor.
  • Ben değerli bir çalışanım.
  • Müşterilerim işimi takdir ediyor ve bana değer veriyor.
  • Her gün yeni müşteriler çekiyorum.

Devamı

>>>100 Güçlü Olumlama Cümlesi Hemen Başlayın
>>>50 pozitif olumlama cümlesi

Olumlama Nasıl Yapılır Reviewed by bilgierdemdir on 13:21:00 Rating: 5

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Etkili bir iletişim kurmanın yollarından birinin de doğru kelime seçimi olduğunu düşünüyorum. Karşımızdaki kişiyle iletişim kurarken kelimelerimizi ne kadar özenle seçersek kurduğumuz iletişim de o oranda başarılı olur. Hem günlük hayatta hem de çalışma hayatında etkili iletişim kurmak ilişkilerimizin ve işlerimizin yolunda gitmesine yardımcı olur. Bu nedenle kelimelerimizi doğru seçmeliyiz ve iletişim kurduğumuz insanları itmemeliyiz. Bazen şu kelimeleri kullanmak iletişimin gidişatını büyük oranda etkiliyor; aynen, şey, yani gibi. Örnekleri çoğaltmak mümkün. İzninizle ben de etkili iletişim kurmanın önünde engel oluşturabilecek kelimelerden oluşan yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kullanmamaniz-gereken-6-kelime/

    Yazılarınızın devamının gelmesi dileğimle,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.