Top Ad unit 728 × 90

Güncel İçerik

Bilinçaltını Kolayca Öğrenin



Bilinçaltı neden bu kadar önemli; Neden çoğu yazımızda bilinçaltını yazıyoruz. Çünkü bilinçaltımız seçimlerimizde en etkili güçlerden biri. Evet bilinçaltımız seçimlerimizi direkt etkileyen en büyük güçlerden biri.

Onun gücünü fark ettiğinizde hayatınızın kontrolünü ele alabilirsiniz. “bilinçaltı düşüncelerimiz bilince çıkmadıkça karşımıza kader olarak çıkar” Jung bir söyleşide böyle demiş. Kısaca bilinçaltımızı tam olarak anlamadıkça hayatımızdaki seçimlerimizi istediğimiz şekliyle yönlendiremeyiz.

Bilinçaltına ulaşmak dediğimizde insanlar genellikle beynin çok gizli ve ulaşılmaz bir bölümü olarak düşünüyorlar. Filmlerde bolca bu durumu destekler nitelikte oluyor. Fakat gerçekte bilinçaltınıza tamamen ve her an ulaşma imkanınız var.

Hatta siz tam şu anda bu yazıyı okurken bilinçaltınız bir güzel bu yazıyı kayıt altına aldı bile. Bilinçaltı temelde sizin bilinçli olarak ulaşamadığınız alanlardır. Ama aynı zamanda bilinçaltına iyi yönlendirmeyi çok kolay yapabilirsiniz.
[post_ad]
Bilinçaltınız; duygu ve düşüncelerinizi kayıt altında tutar. Özellikle sevgi ve korku duygunuz onun için önemlidir. Mesela köpekten 2 yaşında korkan biri ömür boyu kendine bir köpek fobisi oluşturmuş olabilir. Yada çocukken sizi karanlıkta korkutan bir ağabeyiniz varsa karanlık fobinizin kökeni bu olabilir.

Kısaca bilinçaltınız tek ve yegane bir amacı vardır. Bu da sizi korumaktır. Diğer tüm amaçlar sonra gelir. Bilinçaltı yaşamak ve yaşamın devamlılığını sağlamak ister. Onun için ölüm ve Doğum önemli iki durumdur.

Bilinçaltı gizli veya derin değildir aslında. O çoğu zaman yüzeyseldir. Sadece kendinizi dinlemeyi ve duymaya vakit ayırın. Otomatik düşünce tepkilerden uzak durun ve farkındalık yapın. Yapay değil doğal olun. Söylediğiniz cümleleri ve düşünceleri güzelleştirin. Göreceksiniz bilinçaltınız bu değişiminize önem verecek ve size daha güzel seçimler sunacaktır.

Bilinçaltı; sürekli iletişim halindedir. İç sesinizle ve düşüncelerinizle iletişim kurar. Fakat unutmayın seçimi yapan her zaman siz siniz. Hayatın dümenini elinize alın ve otomatik pilottan çıkın.


Bilinçaltını Kolayca Öğrenin Reviewed by bilgierdemdir on 19:57:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları saklıdır. Bu siteyi kullananlar Kullanım Koşullarını ve Gizlilik İlkesi'ni kabul etmiş sayılır. Sitedeki yazılar ve diğer metaryaller bilgi verme amaçlıdır. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı, tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır. Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri, sadece bilinçli olarak doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz.
Bilgi Erdemdir | Bir Kişisel Gelişim Blogu © 2014 - 2020

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.